За специалистите този въпрос сигурно изглежда глупав, но се оказва че

...
За специалистите този въпрос сигурно
изглежда глупав, но се оказва че
Коментари Харесай

Можe ли да се мие електромобил?

За експертите този въпрос сигурно изглежда малоумен, само че се оказва че доста автомобилистите в Англия напълно не го смятат за подобен. Социологично изследване, направено в раките на британска правителствена стратегия за популяризация на “зелените ” автомобили - Go Ultra Low, сподели, че 47% от запитаните не са уверени че може.

Нататък още повече – мнозина от жителите на Англия въобще не знаят много за електрическите автомобили. 52% от тях, да вземем за пример са уверени че не могат по принцип да опишат електромобил и по какъв начин работи. Още 47% са уверени, че са по-бавни от класическите автомобили, макар че при множеството нови електромобили нещата са противоположни.

Същото се отнася и до разноските свързани с употребата на електрическите автомобили. 25% от запитаните дават отговор, че обслужването на електрически автомобил е по-скъпо от това на автомобилс типичен ДВГ. Реалноста, обаче сочи че електрическите автомобили са със 70% по евтини в употребата и обслужването си спрямо дизеловите и бензиновите коли. Британците също завишават цената на зареждането на електромобил, смятайки че коства 21,5 фунта стерлинги, макар че в действителност тази услуга коства 3,6 британски лири.

Други пък 27% не знаят, че електромобилът може да се презарежда от нормалната битова елмрежа. И най-после – според анкетираните броят на електрическите автомобили и зарядните станции за тях са надлежно 9000 и 6000, до момента в който същинският им брой възлиза на по 17 000.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР