За София издръжката на 4-членно семейство е 3259 лева. За

...
За София издръжката на 4-членно семейство е 3259 лева. За
Коментари Харесай

Над 3200 лв. са нужни на 4-членно семейство за месец в София

За София издръжката на 4-членно семейство е 3259 лв.. За едно лице нужните средства са 815 лв.. 2472 лв. е издръжката на живот за четиричленно домакинство към края на септември, регистрираха от Института за синдикални и обществени проучвания на КНСБ, съобщи БГНЕС.
Повишаването на цената на хляба, месните артикули, млеката, електрическата енергия, водата, твърдите горива са измежду главните фактори, довели до оскъпяване на живота на българина.
Във Видин, Кюстендил, Благоевград междинната работна заплата (СРЗ) е с към 35% по-ниска от тази в страната. Значителен растеж бележи СРЗ в редица по-малки градове, измежду които Разград.
Резултатите на института демонстрират, че над 72% от семействата живеят с общ приход на 1 лице под нужните средства за издръжката на живот – 2472 лв..
Обхватът на бедните в страната остава с високи равнища. Пенсиите нарастват с по-слаби темпове. Пенсионерите, с пенсии под прага за беднотия са над 1,3 млн. души.
С оглед на получените данни КНСБ ще упорства за увеличение на паричното обезщетение за развъждане на малко дете до 2-годишна възраст от 380 на 415 лева и нарастване на минималната пенсия от 219,43 лева на 250 лв. от 1юли 2020 година.
Отново за септември и от стоковите тържища и борси в старана регистрираха повишаване на питателните артикули. 
По-високи са цените на брашното, месото и други хранителни артикули у нас, по отношение на първата седмица на септември през 2018 година. Средната цена на брашното вид „ 500 ” през миналия септември бе 0,99 лв.. Стойността му е с 0,19 лв. по-висока за кг, в сравнение с беше преди 12 месеца. Независимо, че през актуалната година не бе показана рецесия за дефицит на пшеница, повишаването на главната суровина за хляба продължава.
Потребителите не престават да смятат, че през последните дванадесет месеца има повишаване на потребителските цени, само че с по-слабо движение спрямо оценките, регистрирани три месеца по-рано. Това оповестиха от Националния статистически институт (НСИ) през октомври. Същевременно инфлационните упования на потребителите за идващите дванадесет месеца са по-слабо изразени. През октомври 2019 година общият индикатор на доверие на потребителите се повишава с 1.1 пункта спрямо юли, като при популацията в градовете нарастването е 1.0 пункт, а при популацията в селата - 1.6 пункта.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР