За смущения на тока в , които са засегнали и

...
За смущения на тока в , които са засегнали и
Коментари Харесай

Смущения с електрозахранването в Европа, изключиха фотоволтаиците у нас

За разстройства на тока в, които са засегнали и България, заяви Електроенергийния систематичен оператор. То е зародило в границите на синхронната зона на континента, поради претоварване на електроенергийната система, което пък е довело до повишение на систематичната периодичност у нас до 50,3 херца, а тя би трябвало да е 50, оповестява.
Претоварването е довело до нарушение на електроснабдяването в някои елементи на България. Поетапно се възвръща прекъснатото електрозахранване на засегнатите консуматори, оповестяват от оператора. От ЕСО прецизираха, че честотата е овладяна, като у нас диспечерите са разпоредили на ерепетата да изключат фотоволтаиците на приблизително напрежение.
 Решено: Цените на парното, топлата вода и тока остават без смяна Решено: Цените на парното, топлата вода и тока остават без смяна
Комисията за енергийно и водно контролиране организира закрито съвещание, на което одобри решение по отношение на подаденото от " Булгаргаз " ЕАД з...
Осведомени специалисти споделиха, че Балканите са се отделили от централната система, т.е. електроенергийните системи не са били в паралел с европейската и това е станало поради повреди отвън територията на нашата страна, най-вероятно на север от нас. При такива повреди потреблението е по-голямо от производството и това води до повдигане на честотата. Диспечерските ръководства на България, Сърбия, Гърция и Румъния да работили в синхрон, с цел да се овладее разлюлаването на системата, като е бил стеснен и износът на ток.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР