За сложна роднинско-кумова връзка в управлението на „Булгартрансгаз ЕАД съобщават

...
За сложна роднинско-кумова връзка в управлението на „Булгартрансгаз ЕАД съобщават
Коментари Харесай

БСП сигнализира за нередности в модела на управление на „Булгартрансгаз”

За комплицирана роднинско-кумова връзка в ръководството на „ Булгартрансгаз " ЕАД оповестяват от „ Българска социалистическа партия за България ".

„ Изразявайки поддръжка за Елена Йончева в тежката борба, която води с паралелната страна, с модела, по който се управлява цялата страна и в частност държавните сдружения, бихме желали да представим модела на ръководство на сдружението „ Булгартрансгаз " ЕАД ", съобщи пред публицисти Атанас Зафиров, член на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия. „ Булгартрансгаз " ЕАД се управлява от двустепенна управническа конструкция. Тя включва Надзорен и Управителен съвет. Надзорният съвет се управлява от ръководител и двама членове. Управителният съвет също се управлява от ръководител и двама членове. Веднага бих желал да насоча вниманието към личността на зам.-председателя на Надзорния съвет - Владимир Митрушев. Той е някогашен зам.-кмет на Община Димитровград. Неговият татко е и сега общински консултант от ГЕРБ ", изясни Зафиров.

Той напомни, че Делян Добрев е ръководител на регионалната конструкция на ГЕРБ- Хасково, а Община Димитровград е част от Хасковска област. „ Интересна е и фигурата на ръководителя на Управителния съвет на „ Булгартрансгаз " ЕАД -Таня Захариева. Тя и сега е общински консултант от политическа партия ГЕРБ и освен това - тя е ръководител на Общинския съвет в Хасково. Другият член на Управителния съвет е изпълнителният шеф Георги Гегов ", акцентира още Зафиров, а сътрудника му Иван Иванов добави, че Гегов живее с народния представител от ГЕРБ Теодора Георгиева, а двамата са кумове на Пламена Ненкова, която работи в отдел „ Анализи и интернационална активност в сдружението " и Александър Ненков - също депутат от ГЕРБ.

„ Тази роднинска връзка и роднински зависимости се придвижват освен на общинско равнище, само че и в държавните предприятия ", изясни Иванов. „ Тук още веднъж остава отворен
въпросът до каква степен се простират пипалата на този октопод, заложен още в основата си в Хасково ", добави той.

Валери Жаблянов разяснява, че това са трайни, постоянни, съвсем институционализирани роднински връзки по вертикала за систематизиране на запаси. По думите му по този метод се построяват модели, които деформират локалната и националната власт по посока на избрани олигархични групи.

" Този модел не може да бъде наименуван либерален ", безапелационен е той. Въпросният модел обслужва изпълнителната власт и ръководещото болшинство, излиза наяве от изявлението му. " За нас това е неоправдателно ", отсече Жаблянов.
Според него има сериозна вътрешнопартийна рецесия в ГЕРБ, която няма метод да не се отрази на ръководството и на ръководещата коалиция.

" Ние от дълго време приказваме на локално равнище, на национално равнище за метода на действие на държавно ръководените сдружения. Това, от което сме сюрпризирани прелестно, е от особената интензивност на публичното мнение ", уточни Жаблянов. Той бе безапелационен, че прагът на толерантност към сходни безочливи действия към този момент е преминат.

" Роднински назначения в Каварна сега не мога да отговоря дали има. Ще проверим въпроса. Нашата позиция е кардинална. Тя се отнася до всички форми на организация и практикуване на локалната власт”, разяснява пред публицисти Жаблянов по проблема в крайморския град.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР