За следващия програмен период подготвяме суот анализ, който трябва на

...
За следващия програмен период подготвяме суот анализ, който трябва на
Коментари Харесай

Порожанов призова потребителите да подкрепят българските производители

„ За идващия програмен интервал приготвяме суот разбор, който би трябвало на направи секторен разбор навсяко едно въдство, на всяко направение в плодове, в зеленчуци, тъй че на тази база да можем да изготвим стратегически проект. “ Това сподели в Повдив зедмеделският министър Румен Порожанов, който участва на Деня на българския производител в един от хипермаркетите, а по-късно и на Осмия народен агросеминар. В стратегическия проект ще бъдат разказани задачите, които страната ни ще преследва, обвързани със сметки, бюджет и финансиране.

На въпрос има ли към този момент легална формулировка на понятието „ дребен производител “, тъй като има недоволства в тази връзка за подпомагането на животновъдите, министър Порожанов отговори с „ не “. „ Всеки един производител може да се усеща по-голям или по-малък. И сега има алтернатива за финансиране за дребни производители. Важното е те да са ефикасни и да работят по разпоредбите, тъй като и дребните производители би трябвало да съблюдават хигиеничните условия “, сподели още Румен Порожанов.

От Пловдив той прикани потребителите да поддържат българските производители, купувайки си тяхната продукция за празниците, тъй като тя е с извънредно положителни качества.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР