За следващата година сме предложили да се увеличи екологичната компонента

...
За следващата година сме предложили да се увеличи екологичната компонента
Коментари Харесай

В София данъците за автомобилите се вдигат с екологична цел

За идната година сме предложили да се усили екологичната съставния елемент на моторните транспортни средства с евро стандарт сред 1 и 4. Целта е да се дадат ясни сигнали, че желаеме в София да има повече чисти коли. Това сподели Дончо Барбалов, зам. кмет по финансите на София, в предаването " Бизнес старт " с водещ Христо Николов.

Той изясни, че нарастването на налога за транспортни средства с евро стандарт сред 1 и 4 ще е друго.

„ Колкото по-замърсяващ е автомобилът, толкоз е по-голяма е цената на екологичната съставния елемент. При евро 4 тя ще е 1, а при евро 0 и евро 1 ще е 1.4. Ще има 40% разлика в екологичния съставен елемент ".

Барбалов съобщи, че електрическите коли са освободени от налог. По думите му в София паркирането за тях е гратис в синя и зелена зона, което е един от тласъците.

" Работим върху построяването на по-голям брой зарядни станции за електрически автомобили. Една от пречките за по-голямо потребление на електрически автомобили е, че няма да има къде да се употребяват ".

Гостът изясни, че упованията са в бюджета на Столична община да влязат 18 млн. лв. от налога върху транспортните средства.

" Те ще бъдат предпочитано вложени в екологични ограничения ".
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР