За скокообразно увеличение на използването на интернет в Гърция след

...
За скокообразно увеличение на използването на интернет в Гърция след
Коментари Харесай

С 50 процента се е увеличил интернет трафикът в Гърция заради карантината

За скокообразно нарастване на потреблението на интернет в Гърция след налагането на ограничаващите ограничения за напредване поради ковид оповестява в днешния си брой ежедневникът "Катимерини ".

След въвеждането на рестриктивните мерки трафикът в интернет е повишен с 50 %. Вчера вечерта трафикът е надхвърлил 210 гигабайта в секунда по отношение на 180 през предходните дни и приблизително 120 преди ограничението на придвижването на жителите. Министерството на цифровата политика и доставчиците на телекомуникационни услуги наблюдават непрестанно процесите, с цел да не позволен претоварване на мрежата.

Друга тематика, която занимава днешния гръцки щемпел, е вчерашният крах на водачите на страните на Европейски Съюз да се договорят за общ проект за превъзмогване на икономическите последици от пандемията от ковид. Девет европейски страни, измежду които и Гърция, предложиха основаването на "еврооблигация ", която да бъде употребена за компенсиране на икономическата цена на ковид, само че немският канцлер Ангела Меркел и холандският министър председател Марк Рюте се опълчиха на концепцията.

"Контра нюз " написа, че Берлин се стреми, като причина за даването на икономическа поддръжка, да сложи нежните стопански системи на европейския юг като Гърция, Италия и Испания в режим на "постоянен меморандум " (подобен на меморандумите, които подписа Гърция след началото на икономическата рецесия в страната - б.ред.).

"Ефимерида звук синдактон " упреква държавното управление, че позволява спекулативни цени от частните интензивни отделения, които са въвлечени в битката против ковид. А обвързваният с опозиционната СИРИЗА ляв вестник "Авги " иронизира думите на държавния представител Стелиос Пецас, който, като показа държавния проект за "ротационна " претовареност, при която работещите получават 50 % от възнаграждението си, съобщи през вчерашния ден, че "парите не порастват по дърветата " и всички ще поемат своя дял от цената на епидемията. "Авги " обаче написа, че "парите порастват по дърветата единствено за работодателите " и упреква, че държавното управление прави "подаръци " на частните лечебни заведения, както и че отпуска 11 млн. евро на медиите за осведомителна акция, която те без друго отразяват гратис.

На първа страница "Та неа " оповестява за непредвидената гибел на 42-годишен немски учител на остров Крит, който умря от рядко затруднение на ковид макар възрастта си и неналичието на известни съпътстващи болести. Сред другите смъртни случаи на относително млади и здрави хора от ковид, гръцките медии прибавят гибелта на 46-годишен боен в Александруполис през вчерашния ден и на 41-годишна жена, оповестява Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР