За скандалния случай информация изнесе членът на ИБ на БСП

...
За скандалния случай информация изнесе членът на ИБ на БСП
Коментари Харесай

Нов гербер цъфна в афери за стотици хиляди във Велинград!

За скандалния случай информация изнесе членът на ИБ на Българска социалистическа партия Атанас Зафиров. Аферата е извънредно скандална и за следващ път в нея е забъркан кадър на ГЕРБ. Атанас Зафиров декларира, че става въпрос за общинския консултант Сашка Стефанова Целева.

Същата е и ръководител на комисията по градоустройство, инфраструктура и водоснабдяване към Общинския съвет. Тя извършва и юридически услуги за редица общински сдружения. „ Факт са не малцина контракти за доста огромна сума с общината в същия този бранш, които се извършват от компания „ Целев “ ООД, на която едноличен притежател е свекърът й “, сподели още той.

Зафиров сподели 12 такива контракти, първите 8 от тях са на обща стойност 185 000 лева, останалите - 138 000 лева „ Любопитен факт е, че в тези поръчки става въпрос за наем на техника. Но едно от общинските сдружения на общината разполага със същата такава техника – общинско сдружение „ Водоснабдяване и канализация “, акцентира Зафиров. По неговите суми самото сдружение може да дава такава техника на цени доста по-ниски от оповестените в публичната поръчка и извоювани от компания „ Целев “.

„ Г-жа Целева извършва и юридически услуги на въпросното сдружение ВиК. Изпълнявайки тези си функционалности, се случва по този начин, че компанията „ Целев “ се оказва и главен снабдител на гориво за това общинско сдружение. Нима това е единственият снабдител и това морално ли е, законно ли е? “, попита Атанас Зафиров. Той изясни, че вместо да бъде порицана и да бъдат сезирани съответните органи за този бодящ очите спор на ползи. „ Може би, с цел да придвижи положителните практики в управата и на това сдружение. Ако слушаме клюки, тя се употребява с необятната защита на един от най-високите ръководители в партия ГЕРБ “, разяснява той.

Според Зафиров сме очевидци на следващото слепване на власт, пари и репресии. Според локални поданици Целева била известна и с осъществяването на политически поръчки посредством правосъдните органи. Според велинградчани тя постоянно демонстрирала дебелите си връзки по високите етажи на властта. Заради положителното справяне с поставените и поръчки въпросната госпожа е назначена за шеф на компания „ Напоителни системи “ във Велинград.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР