За скандален Параграф 22 съобщи bTV, сигнализирани от зрители, от

...
За скандален Параграф 22 съобщи bTV, сигнализирани от зрители, от
Коментари Харесай

Заразни болести заради теч на фекални води от проблемен канал заплашват пловдивско село

За абсурден " Параграф 22 " заяви bTV, сигнализирани от фенове, от пловдивското село Белащица. Вече три години локална власт и държавни институции не могат да решат проблем, обвързван с разлива на фекални води по една от улиците на обитаемото място. Ситуацията е бедствена съгласно живущи наоколо до зловонието.

Фекални води от време на време потичат по улица " Възраждане ". Причината е септична яма, в която се събират противоположните води от жилищен блок, издигнат преди 40 години. Блокът се намира на 300 метра нагоре по улицата.

Освен неприятната миризма, отпадните води основават заплаха и от разпространяване на болести.

" Мизерията е огромна. Да, взехме решение да създадем лабораторни проучвания, в които излязоха безусловно всички патогенни микроорганизми. Така че това в действителност е доста рисково. ", споделя локалният гражданин Павел Кръстев.

Жителите на Белащица желаят оборудването, причиняващо теча да се отстрани. Вече три години казусът се задълбочава поради развалена ревизионна шахта.

" Реално тука преди имаше ревизионна шахта преди по нараждане на зам. кмета да се засипе тази дупка. И тука не престават да избиват фекалните води. ", споделя Тодор Токов от село Белащица.

От община Родопи потвърдиха, че ямата е изцяло законна и по тази причина не може да бъде отстранена. Но би трябвало да бъде обезопасена.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР