За скандал в парламента на Румъния и изслушване, превърнало се

...
За скандал в парламента на Румъния и изслушване, превърнало се
Коментари Харесай

Изслушване за данък върху алчността, превърнало се в цирк

За " скандал в Народното събрание на Румъния " и " чуване, трансформирало се в цирк " написа през днешния ден румънският вестник " Евениментул зилей ", представен от Българска телеграфна агенция.

Вчера министър председателят Виорика Дънчила бе изслушана в Народното събрание по отношение на изключително държавно разпореждане номер 14, придобило популярност като " налог върху алчността ". Дънчила показа главните преимущества на постановлението и отговори на рецензиите на народните представители.

Постановлението планува въвеждане на спомагателни налози за банките, енергийните и телекомуникационните компании, установяване на таван на цените на природния газ до 2022 година и други

Румънският министър председател съобщи пред Народното събрание, че Румъния не е измислила тези налози, а сходни са били въведени в доста страни от Европейски Съюз. По думите й посредством държавно разпореждане 14 се цели милиарди евро да влязат в държавния бюджет, с цел да бъдат строени учебни заведения, лечебни заведения, автомагистрали.

" Евениментул зилей " цитира в детайли изказванията на премиера Дънчила, като в един миг тя споделя: " Вместо да приказвам свободно и да приказвам нелепости, по-добре да имам едно листче и да споделям вярно нещата ". Вестникът показва, че това изявление на Дънчила е провокирало бурни ръкопляскания.

В. " Адевърул " оповестява, че главната опозиционна мощ - Национално-либералната партия, е разгласила нощес във Facebook видео-колаж с многочислени граматически неточности, направени от Виорика Дънчила по време на държавни съвещания, макар че речите й са били написани. " Признава най-сетне, че приказва нелепости, в случай че приказва свободно, само че действителността демонстрира, че даже когато чете от лист, отново приказва нелепости ", са написали либералите.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР