За сигурността на папа Франциск по време на неговата визита

...
За сигурността на папа Франциск по време на неговата визита
Коментари Харесай

За сигурността на Франциск у нас ще следят 20-25 души

За сигурността на папа Франциск по време на неговата аудиенция в България ще наблюдават към 20-25 души . Преглеждат се и маршрутите, както и детайлите по визитата. Това съобщи пред Би Ти Ви представителят на Католическата черква у нас Ива Михайлова.

Освен швейцарски гвардейци, които ще охраняват папата при неговото посещаване у нас, в България идва и ватиканската жандармерия. Въпреки че двете служби си съперничат, когато се отнася до охраняването на папата, те работят дружно.
 Програмата на папа Франциск в България
Програмата на папа Франциск в България

Папа Франциск идва у нас с делегация на най-високо равнище

Заедно с главата на Римокатолическата черква ще пътуват 70 публицисти, които са упълномощени във Ватикана и го съпровождат във всички негови пътувания в чужбина.

Представители на шест вероизповедания ще произнесат своята молитва за мир на 6 май, като с това ще се покаже, че корените на всяка вяра са свързани с проповядване на мир, разговор, обич към близък. На сцената за събитието ще има маслиново дърво като знак на мира и рози, символизиращи България.

Вчера папа Франциск излезе с одобрение към българите . Акцент в него е делото на братята Кирил и Методий и уважението към Българския патриарх Неофит и Светия синод.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР