За сигнал до главния прокурор Иван Гешев за подсъдни действия

...
За сигнал до главния прокурор Иван Гешев за подсъдни действия
Коментари Харесай

Сигнал до Гешев: Борисов е обвинен за изнудване на инвеститор

За сигнал до основния прокурор Иван Гешев за подсъдни дейности на министър-председателя Бойко Борисов , заяви Offnews.
гласи информацията. Това се е случило в края на 2013 година, когато водачът на ГЕРБ сформира второто си държавно управление. Разкритията подава Александър Томов, който по това време е основен изпълнителен шеф на плана „ Света София “.
" Стивън Ло ме осведоми, че Бойко Борисов го е поканил на обособена среща, като го е помолил на срещата да не участва Александър Томов и други български представители. По информация на Стивън Ло и на госпожа Джоузи Лок срещата се е състояла на тенис клуба в Банкя, на която Бойко Борисов е настоял Стивън Ло да не работи с различен български екип с изключение на оферти от него /„ в случай че желае новото държавно управление да му оказва помощ “/.
На тази среща Бойко Борисов е показал „ индивида с който би трябвало да се работи “, а точно Иван Саздов, притежател на тенис клуба в Банкя, негов персонален другар от детинство и ръководител на инициативния комитет на Борисов през 2005г . за кмет на Столична община, както и ръководител на предизборният му щаб през 2009 година Мога персонално да потвърждавам, че обидата и разстройването на вложителя след тази среща бяха големи ", написа в сигнала до Гешев.
Според Томов, с цел да не се стига до прекъсване на към този момент напредналия план, вложителят решил да отстъпи под натиска на Борисов.
" В резултат на тайната среща на тенис кортовете в Банкя и след директния и индиректен напън на Бойко Борисов, ръководещите " България Дивелопмънт Холдингс Лимитед " ЕАД бяха принудени да подпишат контракт с компанията на Иван Саздов за консултантски услуги в размер на 34,25 млн. евро без Данък добавена стойност ", написа в сигнала на някогашния вицепремиер в държавното управление на Димитър Попов.
Според него " този контракт съставлява неповторим образец за рекетьорски напън с доста тежки последици, освен за съответния план, само че и за десетки други компании, към този момент обвързани с плана. „ Договорът “ сложи вложителя в изцяло неприемлива позиция да заплаща големи суми против услуги, които към този момент бяха обезпечени от Меморандума за съгласие ".
 България загуби 12 милиарда лева от корупционни покупко-продажби, твърди Томов България загуби 12 милиарда лева от корупционни покупко-продажби, твърди Томов
България е изгубила 20 милиарда лева от корупционни покупко-продажби в последните 12 години, съобщи Александър Томов. Твърдението му идва въз основата н...
Според Томов договорът е прикрита форма на подкуп в изключително огромни размери.
" Всички действия и услуги, които компанията на Иван Саздов е следвало да извърши по контракт са били или към този момент осъществени или съставляват официални действия по определяне на контакти с държавното управление, Столична община и други институции. Особен разбор и инспекция заслужава цената на контракта. За обикновени услуги част от, които са били отговорности на държавното управление по към този момент подписания Меморандум, цената на контракта от 34 250 000 евро без Данък добавена стойност, което е неуместна сума по всички международни стандарти " , безапелационен е Томов.
Според него
" Загубени са обилни доходи за бюджета, хиляди работни места. Нарушен е финансовият баланс на професионалния футболен клуб ЦСКА и е подхваната спомагателна интервенция за неговия преднамерен банкрут. В резултат на тази интервенция са се облагодетелствали близки до премиера лица, които са направили заплащания в негова изгода и по негови инструкции ", написа още в сигнала.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР