За щастие се разболях от рак още миналата зима. Не

...
За щастие се разболях от рак още миналата зима. Не
Коментари Харесай

За щастие се разболях от рак още миналата зима


За благополучие се разболях от рак още предходната зима. Не ми се мисли какъв брой хора с моята орис през днешния ден са наказани да умрат единствено тъй като лечебните заведения, цялостни с неимунизирани пациенти, нямат опция да им подсигурят съответно лекуване.

Коментар от Дженифър Вагнер:

За благополучие се разболях от рак още предходната зима. За благополучие не се наложи да отсрочват терапиите, от които се нуждаех. И за щастие заболяването ми беше диагностицирано, когато броят на инфекциите с ковид не беше толкоз висок, колкото в този момент. Къса ми се сърцето, когато днес чета, че интервенции за премахване на израстък и разнообразни лечения се отсрочват поради пандемията. Това е непочтено. И грубо.
Редакцията предлага
Никой не може да каже с акуратност за какво едни хора се разболяват от рак, а други - не. Да, има фактори, които благоприятстват развиването на заболяването, само че никой не може да каже сигурно каква тъкмо е повода. Моята лекарка неслучайно споделя: Ако единствено дамите с вреден метод на живот се разболяваха от рак на гърдата, пред кабинета ми щяха да чакат единствено алкохолички с наднормено тегло, които в никакъв случай не са спортували. Но нещата не са такива.

Обречени на гибел

При коронавируса е друго: през днешния ден към този момент е изцяло ясно за какво хора се разболяват тежко от Ковид-19 - множеството от тях не са се ваксинирали. Или пък са в рисковата група заради напреднала възраст и съпътстващи болести.

Затова се запитвам: Вместо това доста от тях стигат след това до интензивните отделения. И защото тяхното заболяване се развива доста остро и е животозастрашаващо, други пациенти остават на назад във времето. При това и техните заболявания са не по-малко рискови за живота. Това е във висша степен незаслужено и издава цялостната липса на взаимност.

След като ми поставиха , за пръв път осъзнах какво е да изпитваш същински боязън от болест с ковид. Първо, тъй като по това време още нямаше ваксина. И второ, тъй като химиотерапията съществено потискаше моята другояче млада и здрава имунна система. Преживях едно в действителност кошмарно време.

Истински шанс беше, че в тези месеци за мен се грижеха медицински сестри и болногледачи, които още не бяха изцяло изтощени. Фактът, че през последните месеци от ден на ден от тези хора се отхвърлиха от специалността си, е трагична последица от рецесията с ковид.

Въобще ни ми се мисли. И какъв брой са наказани да умрат само защото няма по какъв начин да получат нужните им лечения.

Не желая да се нервирам ненужно, задето някои хора отхвърлят да се имунизират против Ковид - всеки от тях вероятно си има някакви аргументи. Знам също по този начин, че дребен дял от тези хора не могат да се имунизират заради здравословни аргументи.

Но да се позоваваш на тайни теории, на неведнъж оборени подправени информации, да си изливаш гнева против „ ония там горе “, да не се ваксинираш от дебелоглав, от безнаказаност, от мързел - това просто ме кара да излизам от кожата си. И до каква степен води всичко това? Нима желаеме постоянно да живеем в тази пандемия, без срещи, без прекарвания, без всичко това, което прави живота трогателен?

Който отхвърля да се имунизира, дано единствено за момент си показа това

А тези, за които фрагментите от клиниките с интубирани пациенти и апелите на лекари и болногледачи не са задоволително стабилен мотив, с цел да се имунизират, дано единствено за момент си представят какво би било, в случай че тяхното дете се разболее от тежка и рискова болест, само че не може да получи съответно лекуване единствено тъй като интензивните отделения са претъпкани.

Авторката Дженифър Вагнер е съумяла да победи рака

За страдание сегашната вълна към този момент не може да бъде пречупена единствено с имунизации. Но пък можем да намалим остротата на идващите талази на пандемията, които неизбежно ще дойдат. Дано пациентите с рак, инфаркт или инсулт тогава имат повече шанс и получат лекуването, от което имат потребност.

*****

Вижте и това видео:
" Елате да се ваксинирате ": един ден с двама лекари от Враца
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР