За щастие, двамата пасажери не са пострадали при инцидентаДвуместен електрически

...
За щастие, двамата пасажери не са пострадали при инцидентаДвуместен електрически
Коментари Харесай

Електрически самолет крушира в Норвегия

За благополучие, двамата пасажери не са потърпевши при случая

Двуместен електрически аероплан Alpha Electro G2 падна в езеро в Норвегия (снимка: Avinor)

Инцидент от тази седмица нанесе удар върху проектите на Норвегия за прекосяване към електрически самолети. Alpha Electro G2 се разруши в езеро, само че има и добра вест – няма жертви и засегнати вследствие на злополуката.

Двуместният Alpha Electro G2 е благосъстоятелност на Avinor, норвежкия държавен оператор на множеството летища в страната. По време на случая електрическият аероплан е пилотиран от изпълнителния шеф на компанията Даг Фалк Петерсен, заяви Ройтерс.
още по тематиката
Самолетът е правил демонстрационен полет с членове на държавното управление на Норвегия. На борда е бил държавният секретар по локално самоуправление и рационализация Ааасе Марте Дж. Хоригмо. За благополучие, и двамата пасажери са останали невредими.

В момента не е ясно какво тъкмо е предизвикало произшествието. Позовавайки се на водача, Форбс оповестява, че моторите на самолета са изгубили цялата си мощ при доближаване до летището за кацане. Според водача, самолетът е летял със скорост към 69 км/ч, когато е паднал в езерото.

Несъмнено случаят нанася удар върху проектите на Норвегия за прекосяване към електрически самолети. Миналата година Фолк Петерсен съобщи в изявление, че чака транспортът на пасажери с електрически самолети да стартира през 2025 година, а до 2040 година да бъдат електрифицирани всички вътрешни полети.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР