За шофьорите особена опасност представлява т. нар. черен лед“, когато

...
За шофьорите особена опасност представлява т. нар. черен лед“, когато
Коментари Харесай

Как да разпознаете черен лед на пътя

За водачите особена заплаха съставлява така наречен „ черен лед “, когато на пътя наподобява, че има асфалт, само че той е затрупан с тънка ледена кора. С други думи настилката наподобява безусловно суха и въпросната ледена завивка не се вижда.

Съветите на специалистите за това по какъв начин да оцените положението на пътното през зимата са къси, само че е мощно целесъобразно да се съблюдават. Пърното и главно предписание е да оцените ситуацията на пътя още преди да седнете зад кормилото на автомобила.

Но в случай че към този момент сте потеглили и след натискане на газта има превъртане на колелата и системата за стабилизиране на автомобила се задейства постоянно, това е значим знак, че покритието е доста хлъзгаво.

При намаление на температурите тъничък незабележим лед се появява на първо място по надлезите и мостовете. Образуването на " черен лед " е видно на слънце, само че би трябвало деликатно да се огледа пътната настилка.

И в случай че забележите приглушени отражения на пътното платно, то мигновено намалете скоростта. Но главното е да следите контролната лампа на стабилизиращата система на колата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР