За шеста поредна вечер близо 10 хиляди души скандираха Оставка!

...
За шеста поредна вечер близо 10 хиляди души скандираха Оставка!
Коментари Харесай

Чуждите издания: Превръща ли се Борисов в новата черна овца на ЕНП?

За шеста поредна вечер близо 10 хиляди души скандираха " Оставка! " пред държавните здания в София, оповестява Агенция Франс Прес. В демонстрациите в България се включват хора от целия политически набор. " Няколко съществени скорошни случая с присъединяване на авторитетните олигарси в страната провокираха яд в страна, в която политиката и огромният бизнес са неразривно свързани ", пишат още от френската новинарска организация.

Активността на Гешев вреди на Борисов

Позовавайки се на данни на Трансперанси Интернешънъл, организация Франс Прес отбелязва, че 13 години след присъединението си към Европейския съюз България продължава да бъде най-корумпираната страна в общността. Управлението на Борисов е било атакувано поради редица корупционни кавги, само че два случая разпалиха недоволството - първият е обвързван с Ахмед Доган, който е " авторитетен покровител на Борисов ", а вторият е влизането в офисите на двама съветници на президента на Румен Радев, критик на ръководството. Обвинения против властта насочва и олигархът Васил Божков, който години наред се радваше на отбраната на институциите, преди да му бъдат повдигнати 18 обвинявания по-рано тази година. Социолозите към този момент дават 10 % преднина на Борисов, означават от " Франс Прес ", само че пристрастността на основния прокурор Иван Гешев се трансформира в мотор на митингите, който съществено може да навреди на Борисов.

" От Борисов има потребност, тъй като пази границата "

По мотив митингите в България демократичният словенски вестник " Сме " упреква Европейски Съюз в използване на двоен критерий във връзка с върховенството на закона. Вестникът написа: " Европейската комисия и ЕНП постоянно подлагат на критика Виктор Орбан, а в това време в България ръководи човек с връзки с проведената престъпност - и все пак нищо не се случва. Бойко Борисов си остава почитан член на ЕНП. Ангела Меркел му благодари за сполучливото запазване на границата против бежанци от Турция, а до момента в който в България се организират всеобщи демонстрации, шефът на фракцията на ЕНП в Европарламента хвали битката на Борисов против корупцията. (...) От Борисов има потребност, тъй като пази границата и не демонстрира проруска ориентировка. Това на процедура е действителната политика, правовата страна идва на второ място. "
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР