За шеста поредна година в навечерието на Трифон Зарезан Община

...
За шеста поредна година в навечерието на Трифон Зарезан Община
Коментари Харесай

Община Мездра и Археологически комплекс „Калето“ канят на Дионисиеви празници 2020

За шеста поредна година в навечерието на Трифон Зарезан Община Мездра и Археологически комплекс “Калето” провеждат Дионисиеви празници. Събитието ще се състои на 13 февруари от 17.30 часа и има за цел да разпространява като туристическа дестинация античната и средновековна цитадела „ Калето”.
Акцент в тазгодишното издание на проявата е артистичната реорганизация „ Светлината на Огъня “, пресъздадена от Театрална група „ ТЕМП “ при Военен клуб - Враца с живописен началник и режисьор Георги Врабчев. Зрелищният театър включва проява на тракийски орфически и дионисиев обред, изпълнена със сребърни реплики от тракийски съкровища и съчетана с истинска хореография и детайли на огнен пой - жонглиране с огнени топки.
В празничната стратегия ще вземат присъединяване също актьори от групата за Експериментален спектакъл при Народно читалище „ Просвета 1925 “, които ще показват поетична комбинация с тематични фрагменти от творби на антични създатели, и танцьори от Ансамбъл „ Мездра “ с живописен началник и хореограф Мирослав Аспарухов.
В рамките на Дионисиеви празници 2020 посетителите на комплекса ще имат опция да дегустират греяно вино от ароматни плодове и подправки, приготвено по достоверна средновековна рецепта.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР