За шеста поредна година огромни хвърчила ще изпъстрят небето над

...
За шеста поредна година огромни хвърчила ще изпъстрят небето над
Коментари Харесай

Отново Фестивал на хвърчилата във Варна

За шеста поредна година големи хвърчила ще изпъстрят небето над Аспаруховския плаж.

Тази година Фестивал на хвърчилата – Варна се организира на 18 и 19 август.

Традиционно фестивалът се организира през третия уикенд на август, когато градът притегля многочислени посетители от страната и чужбина, а уредник на събитието е Клуб „ Асто – Въздушни чудеса “.

По своя темперамент фестивалът е интернационален – истински модели хвърчила лична направа ще показват участници от България, Турция, Украйна и други

Акцент на събитието е Парадът на хвърчилата, по време на който през двата фестивални дни от 10.00 до 17.00 ч. професионалните клубове на участниците ще демонстрират най-новите си творения, в това число атрактивните за децата обемни модели на разнообразни животни – мечка, тигър, кон, октопод, рибки, калинки и други. Очакваме да станем очевидци и на майсторско ръководство на спортни хвърчила – това са модели за напреднали, които летят доста бързо и разказват комплицирани фигури в небето. Парадът ще бъде придружен от приятна музика и други занимания за дребни и огромни.

В сремежа си да реализират свободата и стремежа в полета на птиците, преди две хилядолетия хората са измислили хвърчилото.

От своите корени в Азия, изкуството за разработване и стартиране на хвърчила се е популяризирало на всички места по света. Днес то е по-популярно от всеки път, то е метод за релаксация, занимателен спорт и тип духовно упражнение.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР