За шеста поредна година Фондация BCause ще реализира програмата за

...
За шеста поредна година Фондация BCause ще реализира програмата за
Коментари Харесай

Приключенски дневник и Геройска среща са иновациите, с които стартира шестото издание на „Забавно лято, грижовна есен” през 2020

За шеста поредна година Фондация BCause ще осъществя програмата за обществена отговорност „ Забавно лято, грижовна есен “, финансирана от Филип Морис България. Адаптирайки се към рестриктивните мерки на епидемиологичната конюнктура, програмата за развиване на тютюнопроизводителните региони в България продължава и през 2020 год. в цялостен обсег. „ Забавно лято, грижовна есен “ цели да поддържа тютюнопроизводителните общности в четири съществени посоки: Oбразователно-приключенски академии за деца в учебна възраст, образование за учители в методите на неофициалното обучение, Академия за локални бизнесмени за започващия локален бизнес и грижа за възрастните хора. Дейностите по програмата се реализират в районите на Благоевград, Кърджали, Силистра, Хасково, Шумен.

За да се приспособява към измененията в методите и методите на учебното образование, наложени от новата действителност, в края на юли по нов метод започва лятната образователно-приключенска академия „ Забавно лято “ за деца в 21 обитаеми места. Първата част на програмата обгръща деца от 1 до 6 клас, разграничени на три възрастови групи. Чрез особено основаната онлайн платформа –https://www.zabavno.bcause.bg/ обучителите от НЧ „ Бъдеще в този момент “ доближават виртуално до децата, родителите и учителите в отдалечените райони. Интерактивен “Приключенски дневник” води децата през серия от образователни игри, креативен задания и провокации, с цел да предизвика интереса им по редица научни и обществени тематики. Дневникът е подобаващ както за независима работа на децата, по този начин и за работа в дребни групи с онлайн поддръжката на наставник.

Първоначално менторите се срещат с децата по места, с цел да им подарят книжния дневник и да ги преведат през онлайн платформата дружно с техните родители. След това не престават онлайн образованията и помощта от разстояние. „ Този нов формат цели да научи децата да учат независимо, да работят без значение, да усъвършенстват техническите и обществените си умения онлайн, като в това време способстват за развиването на общността си. “ – съобщи Елица Баракова, изпълнителен шеф на Фондация BCause.

В обществените мрежи децата ще споделят своите достижения и вести в обособени Facebook групи, а на 14 август ще се организира обща онлайн „ Геройска среща “. „ На нея обучителите ще проследят резултатите и ще схванат с какви нови познания и умения са се сдобили децата през този интервал, и какви провокации са съумели да преодолеят “, добави Теодор Василев от Народно читалище „ Бъдеще в този момент “, координатор на академиите.

Заедно с детските академии стартира подготовката и по останалите съставни елементи на програмата за стабилно развиване на районите. За трета поредна година се организират академии за учители, които в този момент ще се концентрират върху нови способи за преподаване в 1-ви клас за реализиране на бързи резултати в образованието на децата по просветеност. „ Академията за локални бизнесмени “ продължава за четвърти път и през 2020 год. Освен към нови бизнесмени в посочените райони, програмата ще поддържа с упътвания и досегашни участници, с цел да се оправят по-леко с следствията от разрастващата се икономическа рецесия. А с цел да отговори на потребностите на най-възрастните в изключителната обстановка, Фондация Бикоуз ще даде антивирусни препарати и хранителни добавки като част от четвъртия съставен елемент на програмата.

“Забавно лято, грижовна есен” се реализира от 2015 година насам от Фондация BCause с поддръжката на " Филип Морис България " ЕООД като част от самодейностите на компанията за корпоративна обществена отговорност и световната й тактика за стабилно развиване. За миналите 5 години програмата обгръща над 2300 деца, 6400 възрастни хора, 250 екипа млади бизнесмени и 54 учители в 25 дребни обитаеми места на 11 общини от 5 тютюнопроизводителни района. Програмата е образец за резистентност в корпоративната обществена отговорност, като всяка година се прибавя нещо ново към интензивностите, а общата инвестиция в програмата досега е над 1 милион лева

Отличия на програмата:
Годишна награди " Компания на годината " на сп. Bulgaria Business Review, сп. Business Lady и Business Lady Club в категориите " КСО " и " Устойчиво развиване ". Годишни награди за виновен бизнес на Българския конгрес на бизнес водачите, 2016 година „ Най-добра дарителска стратегия на малко и приблизително дружество “ за 2017 година – премия на Български дарителски конгрес. Трето място в категорията " Най-добра обществена политика на малко и приблизително дружество " - Годишни награди за виновен бизнес на Българския конгрес на бизнес водачите, 2017 година Програмата „ Забавно лято, грижовна есен”, реализирана с финансовото подпомагане на „ Филип Морис България “ ЕООД, е включена в първия учебник по „ Корпоративна резистентност и отговорност “ с създател доктор Марина Стефанова. „ Най-добра дарителска стратегия на малко и приблизително дружество “ за 2018 година – премия на Български дарителски конгрес. През 2018 година Филип Морис бе измежду фирмите на които бяха връчени награди на V Годишни награди „ Златно сърце “,организирани за щедрост и корпоративна обществена отговорност от списанията Business Lady и Bulgaria Business Review. През 2018 година Филип Морис България получи премия от Центъра за приобщаващо обучение за компания, даряваща крила на българското обучение посредством програмата „ Забавно лято, грижовна есен “.
Източник: blife.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР