За шест месеца са похарчени 9.036 млн. лв за заплати

...
За шест месеца са похарчени 9.036 млн. лв за заплати
Коментари Харесай

9 млн. лв са похарчени за заплати и командировки на депутатите

За шест месеца са изхарчени 9.036 млн. лева за заплати и командировки на депутатите. Това демонстрира информация на 44-то Народно заседание за интервала от 19 април до 31 октомври 2017 година, оповестява уеб сайтът " Дневник ".

Общата сума на изплатените хонорари за този интервал е 8.112 млн. лева В нея влизат и удръжките за осигуровки и налог върху приходите. Спестените пари от заплати поради неизвинени отсъствия на депутати са едвам 20 932 лв..

За командировки в страната са платени 673 128 лв., в това число 396 607 лв. за пътни разноски при пътешестване със личен автомобил. Сумарният пробег на километрите на служебните коли на Народното събрание за същия интервал е 702 413 километра.

Разходите за командировки в чужбина за шест месеца са 251 519 лв.. Зад граница по работа са пътували 81 народни представители.

Доскорошният ръководител на Народното събрание Димитър Главчев е ходил в Македония, Република Корея, Румъния, Словакия, Сърбия и Украйна. След него най-вече са пътували Кристиан Вигенин от Българска социалистическа партия и Джевдет Чакъров от Движение за права и свободи.

Винегин, който ръководи парламентарната комисия по европейски въпроси, е пътувал до Австрия, Беларус, Дания, Естония, Малта и Мароко, а Чакъров - до Андора, Англия, Испания, Кот д'Ивоар, Република Корея и ЮАР.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР