За Шенген не представляваме никакъв риск. По въздух и вода

...
За Шенген не представляваме никакъв риск. По въздух и вода
Коментари Харесай

Борисов: Напълно готови сме за Шенген

За Шенген не представляваме никакъв риск. По въздух и вода могат да ни одобряват още в този момент. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов по време на конгрес на Младежи ГЕРБ в Сандански. " Всички споделят, че сме подготвени да влезем в Шенген по вода и въздух. Репутационни проблеми в това връзки нямаме. Някои европейски страни обаче се тормозят, че в случай че се присъединим и по суша, огромна вълна от мигранти ще се насочи към тях. Затова ги разбирам ", изясни Борисов.

По думите му е от извънредно значение европейски коридори номер 4, 8 и 10 да бъдат изцяло приключени, тъй като това би дало подтик както на бизнес връзките, по този начин и на културния продан сред страните. " През последните 10 години започнахме строителството на 6 автомагистрали. Някои и ги завършихме. Когато дойдохме на власт, пътищата бяха в доста тежко положение. Веднага се сещам за " Дунав мост 2 ". Вижте по какъв начин наподобява в този момент ", означи Борисов.

Министър-председателят разяснява, че България и Балканите са извънредно стратегическо място, в което се преплитат редица геополитически ползи. " Дали регионът ще просперира, зависи от мира и спокойствието в него. В същото време този мир е неосъществим, в случай че не поддържаме положителни връзки с Турция и Русия. Никой не може да ме убеди, че без да са налични естествени връзки с тези две страни, Балканите могат да се развиват ", безапелационен бе Борисов и добави, че различен значим аспект от поддържането на спокойствието на Балканите е

въздържането от даването на препоръки и оценки. Той акцентира, че Атина и Скопие би трябвало да си свидлив ръцете, само че не би трябвало ние да сме тези, които да посредничат за намирането на компромис. " Нека историята си остане за историците ", прикани Бойко Борисов.

" Разбира се, че който бяга от войната в Близкия изток ще бъде настанен в Европа и ще получи нужната поддръжка. Много комплициран е въпросът какво ще се случи там откакто размириците свършат. Толкова доста унищожена инфраструктура. Не ми се мисли какви средства ще се нужни за възобновяване й ", разяснява той и добави, че идването на мигрантите безспорно е обвързвано и със закани за националната сигурност. " Затова предложих бежанците да влизат в рамките на съюза единствено през формалните пропускателни пунктове. Така е на всички места по света. Хората са измислили по какъв начин да подсигуряват сигурността си ", посочи министър председателят.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР