За Северна Корея не се знае много, защото откакто страната

...
За Северна Корея не се знае много, защото откакто страната
Коментари Харесай

7 от най-безумните закони в Северна Корея

За Северна Корея не се знае доста, тъй като откогато страната е основана от дядото на сегашния водач Ким Чен-ун, тя води доста затворена политика.

Освен с нуклеарните опити и омразата си към Съединени американски щати, КНДР е известна и със странните си закони, които лимитират правата и свободите на нейните жители.

Вижте някои от най-странните правила, които жителите на страната, ръководена от желязна тирания, би трябвало да съблюдават:

В Северна Корея Библията се приема като знак на западната просвета и притежанието й е неразрешено, защото може да окаже неприятно въздействие върху държавния ред. Лидерът Ким Чен-ун стои над всички религии. Десетки са случаите на екзекутирани хора, които са разпространявали Библията.

Правителството взема решение къде да живее всеки и каква кола да кара. Само 1 на 1000 корейци имат право на персонален автомобил. А едвам 8% от пътищата са асфалтирани.

В страната има фетиш към личността. Всеки, който демонстрира пренебрежение към водача на партията, бива строго преследван от закона. Предполага се, че в страната има към 34 000 паметника, изобразяващи водачите на ръководещата династия.

В Северна Корея има наложителен непринуден труд. Официалната работна седмица е петдневна, само че на шестия се поставя непринуден публичен труд.

Гласуването е наложително. Има закон, който задължава всеки жител да гласоподава. Ако някой откаже, незабавно бива изпращан в трудов лагер.

В Северна Корея не можете сами да избирате прическата си. Тя би трябвало да е строго консервативна и изборът се свежда до 10 типа мъжки прически, а за дамите са планувани 18 — всички утвърдени от държавното управление.

Един от най-жестоките закони е законът за трите генерации. Ако някой жител на Северна Корея извърши закононарушение освен той предстои на наказване. Заедно с него се санкционират и родителите му, съпругът/ брачната половинка и децата му (ако има такива).

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР