За сетен път лъсна горчива истина за родните русофоби, че

...
За сетен път лъсна горчива истина за родните русофоби, че
Коментари Харесай

Белене е химиотерапия срещу демографския ни карцином

За прощален път лъсна горчива истина за родните русофоби, че ненавиждат повече Русия, в сравнение с обичат и милеят за България. Сега обаче заслепяващо лъсва и една друга истина - те напряко нехаят за демографската крах на страната си. Готови са да ненавиждат Русия до гибел - чак до момента в който българите не станем малцинство в родината си. Това прочее важи и за част от десницата, която се кръсти в Запада.
Ето такива мисли зашариха из мозъка ми, откакто прочетох какво приказват те против рестартирането на плана "Белене " с съветско присъединяване.
И по този начин, имат думата статистиката и обстоятелствата не просто за демографската ни злополука, а в действителност за задаващата се национална крах. Наскоро здравното ни министерство разкри, че за цялата 2017-а у нас са родени единствено 57 175 бебета, което е антирекорд от 1945 година насам. А за същата тази година популацията ни се е стопило с 45 836 души - това е един цялостен приблизително огромен български град.
Според родната, само че и непозната статистика от Централно разузнавателно управление на САЩ, Европейски Съюз, Световната банка приблизително на година се топим с по 50 000 души, дневно със 136, а на час с по 6 души. Ако през 1989-а прескочихме 9-милионния предел, през днешния ден сме паднали до 7,1 милиона. Още по-зловещи обаче са вероятностите. По данни на Организация на обединените нации в средата на века страната ни ще се срине до 5,1 милиона население, а към края - до 3,4 милиона души. А това към "края на века " е освен 2100-ата година, само че и интервалът от 2080 до 2100 година Дали на русофобите и на дясното лудост им е ясно, че това е единствено след към 60-80 години? И че това са минути за часовника на историята. Че след "минути " ще станем третият етнос в сегашната ни територия - пред нас ще са ромите и турците. И че това няма да е просто следващата национална злополука,

а в действителност гибелта на страната ни

34-годишната ми щерка ще бъде щастливка да не доживее това време, само че на 14-годишния ми наследник надали ще му се размине националната ни покруса. При всички случаи децата на настоящето 20-30-годишно потомство ще са изправени пред риска да живеят под диктата на напълно други полезности. Или да се "спасят ", разтваряйки се в други народи и етноси, други континенти и географски ширини.
Ако потърсим отговора за какво изпаднахме до такова окаяно състояние, ще забележим, че всичко стартира от 10 ноември. В случая обаче е значимо какво да вършим против тежкия ни демографски срив. За да не изпаднем до статута на малцинство в личната ни страна, би трябвало още занапред освен да се мисли, само че и да се работи. Трябва да вземем за пример национална тактика за идващите най-малко 2-3 десетилетия. Такава към момента няма, май по нея не се и работи. Но това не значи, че би трябвало да пропиляваме появилите се благоприятни условия. Създаването на дълготрайни и добре платени работни места и въобще икономическите ограничения е основното направление на удара против демографската ни крах.
В хода на настоящия спор за "Белене " попаднах на цифрите 50 000-100 000. Според най-оптимистичните прогнози това е броя на работните места, които евентуално са могли да дадат трите съветски плана - плюс "Южен поток " и петролопровода "Бургас - Александруполис ". С такива индикатори ние в действителност бихме могли да се противопоставим сполучливо на демографския ни разгром. Но хайде да не бъдем максималисти, хайде да приемем, че плановете биха основали не даже 50 000, а примерно 25 000 работни места. Сега не е ли ясно, че сме си копаели гроба, отказвайки се от плановете. Изглежда,

главата ни се е оказала прекомерно дребна за предлагания от Русия троен шлем

Малка, тъй като е слугувала на непознати и меркантилни ползи за международна надмощие - в тази ситуация на Съединени американски щати. Поради което Съединени американски щати за нас са се трансформирали в Сатанински Американски Щати или Щети. Предложиха ли те планове, които да обезпечат толкоз работни места, да притъпят демографския разгром или да ни отдалечат от задаващата ни се национална крах? Същото прочее може да се каже и за Европейски Съюз. Нещо не виждаме нито европрограмите, нито евроценностите да спрат стопяването на популацията ни.
Да вземем нуклеарната централа "Белене ". В момента Русия образова 6000 турски жители за работа в бъдещата централа "Аккую ", която ще бъде с 4 реактора. "Белене " обаче ще бъде с два реактора, значи в нея ще работят 3000 души. Твърди се, че към този момент нямаме нуклеарни експерти, само че за 6-те или 7-те години създаване на централата Русия умерено ще може да образова подобен екип. Според оценките всяко едно от тези 3000 работни места в ще сътвори още 4 работни места по употребата и цялостното обслужване на централата. Това към този момент прави 12 000 души. При тричленно семейство с едно дете това прави 36 000 души, а при фамилии с две деца - 48 000. А това е колкото приблизително огромен наш град. Това е съвсем толкоз, с колкото българите сме се стопили през 2017 година и с колкото се топим приблизително за една година. При това работните места в централата няма да бъдат "еднодневки ", каквито са в немалка част от сферата на търговията и услугите, а ще бъдат трайни. Централата ще я има идващите 4-5 десетилетия. Работещите в нея ще могат да възнамеряват дълготрайно живота си, да бъдат спокойни, в случай че имат второ или трето дете.
Има и друго. Обикновено нуклеарните централи водят и до основаването на индустриални центрове към тях. Покрай "Белене "

ще живне един от бедните райони на България - Североизтокът

Ще се открият нови благоприятни условия за превоз, търговия, обучение, опазване на здравето. Така новите работни места може да се окажат много повече от упоменатите 12 000, а популацията - повече от 48-те хиляди души.
Но все пак клиничните русофоби и част от десните не престават да скачат против "Белене ". "Самото битие на този план слага опасности пред цялата останала част от българската енергетика и изрично ще стопира развиването на новите технологии ", рече по една телевизия някогашният министър Трайчо Трайков. По думите му риск имало и за въглищната индустрия, т.е. за американските "Марици ". Той очевидно се ядове повече за Съединени американски щати, в сравнение с за страната си. Да го попитам обаче дали останалата част от българската енергетика и новите технологии са основали работни места, с които да парираме демографската опасност? Май освен не са основали такива работни места, ами и индиректно са засилили тази опасност. Или той избира българите да се стопим до малцинство, единствено и единствено да няма опасност за въглищната индустрия и новите технологии? Българската демография има недоброкачествен израстък и знаете ли какво в действителност прави този десен - предлага да не се подлагаме на химиотерапия, тъй като щяла, примерно, да ни окапе косата. Нямаше ли да е по-добре Трайков да си бе затраял по въпроса, вместо да се нарежда с такава антибългарска позиция.
Впрочем това е същият този министър, за който Румен Овчаров неотдавна напомни, че бе поръчал отчет на авторитетната интернационална банка HSBC, която предвижда, че има къде да се продава токът на централата, само че след това същият министър скри отчета, с цел да провали плана. Всъщност не е ли скрил една алтернатива за оцеляването на българския жанр?
Друг един русофоб написа, че "за десните българи планът ( "Белене ") въплъщава всичко това, което те не желаят. И раздути държавни разноски, и ченгеджийско-мафиотска корупция, и още взаимозависимост от Русия ". Колегата дойчевелец Иван Бедров се ядове още, че ГЕРБ застава паралелно до Българска социалистическа партия с решението си да размрази плана за централата. Колега, да не копнееш десните да бъдат против левите чак до гроб на българския жанр? Да не въздишаш по взаимозависимост от турско-ислямски ток, който на следващия ден може да ни го продават против джамии във всеки град в Южна България? И къде е планът на десните с 12 000 работни места, който да обезпечава бъдеще на 30-50-хилядно население - или колкото на приблизително огромен български град? Разбирам да имат подобен план, с цел да се възразява с доводи като разноски, корупция и взаимозависимост от Русия, само че подобен няма. Ами в случай че оцеляването на нацията ни минава през такава взаимозависимост, през по-големи държавни разноски, пък даже и през корупция? По-яко ли ще ти е, сътрудник, в случай че в края на века изчезнем като нация и страна, само че пък за сметка на това я какви отличници ще бъдем по самостоятелност, антиразходи и антикорупция? Или ще се бием в гърдите, че може и да не сме се изчистили от тумора, но и косата не ни е опадала.

Нацията ни бере душа в интензивното на историята

не на последно място точно поради дясната, антисоциална политика от последните три десетилетия. А размахването на причините и заканите за корупция и разноски са се трансформирали в нещо като спекулативни разигравания на политическата ни борса. Химиотерапията против демографския ни рак няма да бъде сполучлива без доста огромни обществени разноски, без даже на моменти да се подценява пазарът и без нарушавания на някои европейски регулации и практики като примерно тавана на бюджетния недостиг или на държавния дълг. Да, пазарът има потребност от работна ръка, само че той се интересува само от облагата. На него му е все тая каква е нашата демография и ще има ли български жанр или не. Докато оцеляването на нацията е грижа на страната и обществото. Затова и страната би трябвало съществено да взе участие в плана "Белене ".
Иначе с мантри като пазар, дясна политика и Запад нацията ни в края на века ще бъде изкарана от интензивното с краката напред.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР