За седмица се прекратяват протестите на живеещите близо до депото

...
За седмица се прекратяват протестите на живеещите близо до депото
Коментари Харесай

Протестите в Шишманци спират за седмица

За седмица се приключват митингите на живеещите покрай депото в Шишманци, което гори шести ден. Хората упорстват да се срещнат с екоминистъра Нено Димов и страната да подсигурява безвредната работа на завода за преправка на боклуци, заяви Българска национална телевизия.
Според тях - оборудването действа като бунище, което заплашва здравето им. До часове се чака пожарът да бъде изцяло сподавен. Тлеят единствено обособени огнища в северната част на депото, задимяване в региона към този момент няма. Протестиращите са безапелационни, че не след дълго всичко ще се повтори тъй като палежите са умишлени.
Кметът на община Раковски Павел Гуджеров сподели, че чака цялостна инспекция на работата на завода, съблюдава ли се технологията, и добави, че " това, което ние желаеме и го повтаряме от първия ден, или да работи безвредно или да спре да работи напълно ".
Хората упорстват виновните институции да кажат по какъв начин работи заводът за преправка на боклуци. Заради почналата инспекция на прокуратурата, хората стопират митингите си.
Ще се съберат още веднъж идната събота, когато канят при тях да дойдат министърът на околната среда и шефовете на екоинспекцията, и пожарната в Пловдив. Ако те не се отзоват, ще се пристъпи към гражданско непокорство.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР