За седми пореден ден протестиращи срещу управляващите и модела на

...
За седми пореден ден протестиращи срещу управляващите и модела на
Коментари Харесай

Седми ден десетки хиляди излязоха на антиправителствени протести

За седми следващ ден протестиращи против ръководещите и модела на ръководство се събраха пред президентството в столицата. Исканията остават същите - оставка на държавното управление и на основния прокурор.

За седми следващ ден десетки хиляди българи се стичат по улиците на най-големите градове, с цел да стачкуват против държавното управление на Бойко Борисов и против основния прокурор Иван Гешев.

Най-многолюдно още веднъж е наличието в София, където хиляди стачкуващи се събраха в зоната на така наречен Триъгълник на властта - сред постройките на Министерския съвет, Президентството и Народното събрание. Очаква се както и през вчерашния ден митингите да продължат до късно през нощта. Надеждите са, че този път няма да се стига до провокации и нови вълнения.

В столицата има засилено полицейско наличие, откакто нощес за следващ път се стигна до безредици. Във вторник имаше шестима задържани и двама ранени служители на реда, откакто провокатори се пробваха да нахлуят в някогашния Партиен дом.

Плътен полицейски кордон е спретнат пред постройката на Министерския съвет. Има и служители на реда с жълти жилетки, които са с надпис "Антиконфликт ". Все още не е ясно дали протестиращите ще създадат шествие по централните софийски улици и до Орлов мост.

И през днешния ден се чака с изключение на в столицата митинги да има в Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Велико Търново, Русе, Габрово, Ловеч, Хасково, Видин, Ямбол, Сливен, Дупница.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР