За седма поредна година Министерството на околната среда и водите

...
За седма поредна година Министерството на околната среда и водите
Коментари Харесай

Осигурени са чували, ръкавици и гориво за кампанията „Да изчистим България заедно“

За седма поредна година Министерството на околната среда и водите е сътрудник и взе участие интензивно в самодейността „ Да почистим България дружно “.

Символът и амулет на акцията „ Да почистим България дружно “ – Зеленко Зеленков, през днешния ден „ оказа помощ “ на чиновниците от Национален парк „ Централен Балкан “ и на Регионална инспекция за опазване на околната среда – Смолян да натоварят чувалите и ръкавиците за чистенето на 15 септември. Останалите районни структури се чака да ги получат в идващите дни.

Подкрепата при подготовката на националната акция се обезпечава от Предприятието за ръководство на дейностите по запазване на околната среда (ПУДООС) с даване на чували за събиране на боклуци и ръкавици за еднократна приложимост, които се раздават посредством изнесените структури на Министерство на околната среда и водите – Регионалните инспекции по околна среда и води, Басейновите дирекции и Националните паркове. През 2018 година Министерство на околната среда и водите обезпечи 40 000 чувала и 80 000 чифта ръкавици. 3590 бона за гориво се изпращат на регионалните управи за превозване на събраните боклуци до районните депа на останали неизвозени боклуци, събрани от доброволци в границите на акцията.

Чрез Националното съдружие на общините в България, Министерство на околната среда и водите предложения всички общини да се включат в самодейността и да координират превозването на отпадъците, които ще бъдат събрани на тяхна територия по време на проведеното разчистване. Събраните от нечистите терени боклуци ще се извозват единствено до Регионалните системи за ръководство на отпадъците. Достъпът до районните депа ще е свободен за всички транспортни средства, които се включват в самодейността. Операторите на Регионалните системи ще отчетат количествата на постъпилите боклуци и ще изпратят информацията до съответната Регионална инспекция за опазване на околната среда. Събраните боклуци би трябвало да бъдат извозени до оборудване за сепариране и/или депониране, с цел да се предотврати прахосване по почистените към този момент терени в цялата страна.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР