За седма поредна година международният фестивал А to JazZ показа,

...
За седма поредна година международният фестивал А to JazZ показа,
Коментари Харесай

София беше джаз!

За седма поредна година интернационалният фестивал А to JazZ сподели, че хубостта на джаз музиката сплотява, сплотява и омагьосва. Повече от 30 хиляди души станаха част от неповторимото преживяване A to JazZ и направиха фестивала oще по-пъстър и прочувствено зареден. В трите фестивални вечери видяхме, че A to JazZ e доста повече от джаз. Не единствено поради прелестните актьори и музиката, с която те изляха цялата си душа на сцената, а и поради страхотната аудитория, която очарова и трогна тези музиканти.

"Енергийна бомба, това сте вие. Благодарим ви от сърце за това, че сте една от най-щурите публики, пред които сме свирили ", сподели Йона Нилсън, вокалист на Dirty Loops, които оглавиха първата вечер и накараха всички да танцуват.

"Може ли просто да кажа "Уааау "! Иска ни се да свирим с часове за вас. Беше същинско наслаждение, благодарим ви и ще ви чакаме на джем сешъните по-късно, където ще продължим да се забаваляваме дружно ", показа Robert Glasper от сцената на фестивала през втората вечер. Погълната от силата на публиката, бандата свири и на формалните джем сешъни, където останаха безусловно броени минути преди да се качат на самолета, с цел да потеглят към идната точка от Европейкото им турне.

 1942739

Хедлайнерът в третата последна вечер, великият музикант Christian McBride, също не остана безучастен към силата на А to JazZ: "Страхотен фестивал, страхотна аудитория! Съвсем откровено мога да кажа, че това е най-хубавият концерт от турнето ни до момента. Забележителни сте, благодарим ви! "

Нестихващите овации изкараваха на сцената освен хедлайнерите през трите вечери на фестивала, само че и всички останали актьори. Впечатляващи дебюти, пресен фънк, съвременен соул, испански фюжън, смела композиция от джаз с български фолклор и ромски класики, както и джаз на високо международно равнище. Всичко това звучеше на A to JazZ 2017 – фестивалът, който сподели, че хубавите будни хора и качествената музика не са мираж и дружно имат силата да трансформират!

"Запазете страстта A to JazZ. Ще се забележим идната година по същото време ", Петър Димитров, фестивален шеф.

Фестивалът се провежда с поддръжката на Фондация "Америка за България”, Министерство на културата, посолствата на Кралство Испания и Република Словакия и е част от Календара на културните събития на Столична община. Негов почетен патрон е господин Елен Герджиков – ръководител на Столичния общински съвет.

Повече информация, елементи и вести към фестивала следете на http://www.atojazz.bg/ и Facebook страницата на фестивала.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР