За седма година Балканският 1000-километров ултрамаратон ще предизвика издръжливостта и

...
За седма година Балканският 1000-километров ултрамаратон ще предизвика издръжливостта и
Коментари Харесай

Да предизвикаш тялото и духа: започва Балканският 1000-километров ултрамаратон

За седма година Балканският 1000-километров ултрамаратон ще провокира издръжливостта и волята на състезателите. Надпреварата стартира в събота, като и тази година събитието ще премине с набиране на дарения за благотворителни дела.

За 11 дни участниците ще изминат 1050 км в Румъния и България, като два пъти ще преминат Дунав и Стара планина. Денивелацията на трасето е 7500 метра. Участниците ще се движат с велосипед в първите четири дни (по 160 км на ден), а по-късно им следва тичане в продължение на седем дни (по 60 км на ден).

Само 5 души до момента са минали сполучливо тестването. Състезателите могат да се записват онлайн за присъединяване в цялата отдалеченост или за обособените дисциплини.

Старт-финалът е в Букурещ, като предизвикването ще стартира в 7 ч. в събота. Състезателите се чака да стигнат до София. на 22 октомври, а на територията на България маршрутът ще премине още през Видин, Белоградчик, Берковица, Своге, Ботевград, Луковит, Плевен, Бяла и Русе.

Тази година ултрамаратонът ще поддържа три български дела на Multi Kulti Collective (МултиКулти), Фондация " Дечица " и Фондация " Джамба ", като всички са ориентирани към поддръжка на деца от разнообразни обществени групи.

Всеки участник ще избере идея, за която ще набира средства до постигане на поставената от него цел. От предходните шест надпревари са събрани общо над 131 хиляди евро. Набирането на даренията става онлайн на уеб страницата на събитието.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР