За седемнадесети път Свищов събира любителски камерни и кафе –

...
За седемнадесети път Свищов събира любителски камерни и кафе –
Коментари Харесай

За седемнадесети път Свищов събира камерни и кафе – театри от цялата страна

За седемнадесети път Свищов събира любителски камерни и кафе – театри от цялата страна. Заявки за участи се одобряват в Първо българско национално читалище “Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856 ” в крайдунавския град до 15 март. Проявата е планувана за 22 и 23 март.

 svistov

Театралният конгрес се организира под патронажа на кмета на Община Свищов Генчо Генчев. Седемнадесетото му издание ще премине под знака на 150 години от отпечатването на „ Устав на Българското читалище в Свищов ” и 115 години от Дарителския акт на Кирил Д. Аврамов за изграждане на постройка за спектакъл и читалище в Свищов.

Съгласно статута на фестивала, с право на присъединяване в него са всички любителските камерни и кафе – театри без жанрово ограничаване. Театралните групи показват по един театър с времетраене до 60 минути пред формирано от експерти жури. Ще бъдат връчени специфична премия на Кмета на Община Свищов, три награди за театър и по три награди за мъжка и за женска роля.

Фестивалът на любителските камерни и кафе – театри води началото си от 1998 година, когато се организира първото му издание. След двугодишно спиране, напролет на 2000 година се организира за повторно и е отдаден на 130 годишнината от Първото театрално зрелище в Свищов.

От 2004 година насам фестивалът на любителските камерни и кафе – театри се организира годишно в навечерието на 27 март, разгласен от ЮНЕСКО за Международен ден на театъра.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР