За себе си смятам, че човек има определен капацитет от

...
За себе си смятам, че човек има определен капацитет от
Коментари Харесай

Живко Тодоров: Това е последният ми мандат като кмет на Стара Загора

" За себе си считам, че човек има избран потенциал от време, който може да употребява за позитивни промено, и той не трябва да се задържа доста време на едно място. Аз карам трети мандат, само че съм още на 38 години и считам, че времето е пред мен. За себе си считам, че това би трябвало да бъде последният ми мандат. Не бива да не преставам прекомерно дълго, и да считам, че този пост е вечно мой. Не че не ми харесва, само че си давам сметка, че ми би трябвало предизвикателство. " Това сподели пред Българска национална телевизия Живко Тодоров остарелият нов кмет на Стара Загора и член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ.
Който сечувства изтощен би трябвало да се отдръпна, по този начин той разяснява разбора на някои политолози, че в партията се следи отмалялост от ръководството.
Един кметски избор е мощно мажоритарен, и там, където е имало разпределяне, загубихме - като Благоевград, Русе, Видин, изясни Тодоров.
Въпреки положителните резултати обаче се чакат промени в партията, нови правила и чистки в ГЕРБ. " Защото от време на време има слепване с властта.  Някои хора стартират да имат вяра мощно, че те само могат да съставляват хората. Повярва ли си някой по този метод, той е приключил за властта. Властта не е безконечна. ", изясни Живко Тодоров. Няма да се поставя ограничаване, в случай че си изкарал трети мандат да не можеш да се кандидатираш, това няма да е безусловно предписание, а по преценка, разяснява още той.
Промени в ГЕРБ имаше и преди изборите и то се вижда, че в тези райони имаме по-слаби резултати, разяснява Тодоров случилото се в партията преди локалния избор през октомври.
Хубаво е, че министър председателят разполага има доста фрагменти разполагаем, с които може да работи и които да стартира. Това е силата на една партия, тя не е в една персона, кометира още Тодоров.
За " Демократична България ":  " Те сестрински партии ли са на ГЕРБ в ЕНП или не? Ако са такива, е обикновено на втори тур най-малко да има съдействие. Десните партии би трябвало да работят дружно, когато става дума за правене на политика в страната. За страдание, не виждаме това. А дна политика на инат: единствено и единствено да бъде погубен избран претендент или ГЕРБ като дясна мощ. Те виждат единствената аси вероятност през това, което е тъпо. "
Какво сподели за демократите водачът на ГЕРБ и министър председател Бойко Борисов можете да видите ТУК.
Какво да чакат старозагорци от този мандат?
Многофункционална спортна зала. Тя ще бъде издигната в новия парк до няколко седмици стартира националния конкурс за плана за постройката. Следващата година " министър председателят е заречен " да отпусне държавни средства за построяването й, тъй като тя е непостижима за общинския бюджет, изясни Тодоров. Вече стартира създаване на инфраструктурата към мястото, където ще бъде издигната постройката. Преустрояват се бул. Славянски,ул. Капитан Петко челник и ул. Христо Ботев.
Ремонти ще има и на зоопарка, на летния спектакъл, на така наречен съветски пазар, на гарата.
Продължава събарянето на противозаконни ромски жилища в кв. Лозенец и освен там в града. На пролет 100 заповеди ще бъдат изпълнени, защощто някои от тях са обжалвани в административния съд. По думите на Тодоров до година и половина ще сеизчистят всички противозаконни простройки в целия град, в това число и в Кольо Ганчев и кв. Чумлека. Ромските фамилии с жителство в Стара Загора ще получат общински жилища. Другите от Сливе, Ямбол и Нова загора няма да получат тази опция, изясни кметът.
Живко Тодоров се надява програмата за саниране да продължи. Той чака пари в държавния бюджет да бъдат заделени. Според него има операция в това, че санирането е било некачествено и че програмата не е била ефикасна.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР