За сделките в световен мащаб е характерна по-успешна 2018 г.

...
За сделките в световен мащаб е характерна по-успешна 2018 г.
Коментари Харесай

Анализатори: Сливанията и придобиванията имат потенциал за растеж през 2019


За покупко-продажбите в международен мащаб е присъща по-успешна 2018 година по отношение на резултатите в предходните години. За основа се употребяват както броят на покупко-продажбите, по този начин и цената на покупко-продажбите през интервала, осведоми Bloomberg TV. Някои от анализаторите предвиждат даже, че годината ще бъде по-силна по отношение на 2007 година, разяснява Мартин Паев, изпълнителен шеф на " Сортис Инвест " и Катерина Краева, сътрудник във Wolf Theiss.

" Най-атрактивните райони за вложителите в света са Съединени американски щати, Азия, Европа. Водещите браншове са технологии, промишленост, опазване на здравето и енергетика. Например – Walt Disney купи 21th Century Fox. AT&T съумя да придобие Time Warner. Cigna Corp купи Express Scripts за 67 милиарда $ ".

Ако до момента Съединени американски щати бе считан за един от най-големите вложители, новите предстоящи играчи са към този момент Китай, Япония, разяснява Катерина Краева. Друга пресечна точка е и автомобилната промишленост и там имаме освен постъпващи вложения в Европа, само че и назад – вложения от Европа в Китай и Япония, каквито са да вземем за пример вложенията на BMW в Китай, добави тя.

" Секторът на осведомителните технологии означи много покупко-продажби. Търговската война сред Китай и Съединени американски щати се отрази обаче на част от тях. Тя не бе единствената причина за забавянето им. При по-големите придобивания решаващата степен на влияние имаше тази, обвързвана с регулаторния орган ".

" Тенденциите в България са, че като част от Централна и Източна Европа има задоволителна непоклатимост с по-високи благоприятни условия за напредък, образована работна ръка, по-ниска цена на труд. Традиционни забавни са Полша, Чехия и Австрия. Унгария също е измежду първите места за вложения, основно в региона на автомобилната промишленост. В България имаме пазар с по-малко атрактивни активи, по-голяма конкуренция сред купувачи и провокации с оценките на активите и регулаторните условия ", посочи Катерина Краева.

" В първото полугодие броят на покупко-продажбите бележи спад. Теориите за рецесия евентуално ще доведат до такава. Въпреки спада в броя се следи нарастване в размера на покупко-продажбите, като за първото полугодие на 2018 година са към 105 милиарда в Централна и Източна Европа в съпоставяне, до момента в който второто полугодие на 2017 година са били в размер на 65 милиарда Правят се покупко-продажби на рекордно високи стойности. Това ненапълно се дължи на високата ликвидност в банките и фирмите ".

" След сполучливи покупко-продажби като тази сред Сосиете Женерал Експресбанк и ДСК процесът на консолидация продължава. Въпросът е до каква степен ще има атрактивни активи, доито да задържат интеститорски интерес в банковия бранш ", уточни Катерина Краева.

" Има интерес към компании, които развиват облачни технологии, към подобен с решения за таргетиране и продуктово прозициониране, както и към блокчейн технологии. В България съществува добра екосистема за развиване на IT технологиите ".

През 2019,пстига да няма световен прелом, към момента лихвите в Европа ще бъдат ниски и ще продължи да има налични съществени финансови запаси, вследствие на това ще се осъществят още придобивания като брой и размер, разяснява Мартин Паева.

Като цяло сме минали интервал на рецесия и се възвръщаме, по тази причина сме по-консервативни при прогнозите си, само че смятам, че нашият район ще остане постоянен, заключи наблюдения Катерина Краева.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР