За състоянието на прясно ремонтираната пътека при Рилските езера свидетелства

...
За състоянието на прясно ремонтираната пътека при Рилските езера свидетелства
Коментари Харесай

След скандала с багера на Рила: И година не издържа ремонтът за над 2 млн. лева

За положението на прясно ремонтираната пътека при Рилските езера свидетелства фотография, споделена от зеления народен представител от “Демократична България” Борислав Сандов. На фотоса се виждат порутени плочки и по всичко проличава, че ремонтът не е бил изключително първокласен, в случай че не е издържал и година.

" Хубава работа, но.... Само за няколко месеца супер скъпата пътека при Рилските езера към този момент е в съсипия. Както можем обективно да предложим, вместо да стопира ерозията и да опази езерата чисти, тя доста скоро ще се трансформира в отпадъчен материал, който естествено ще се свлече в самите езера ", написа Сандов.

В началото на юли от Министерството на околната среда и водите оповестиха, че стартират инспекция. Заради публичното отвращение пък тогавашният министър председател Бойко Борисов подреди прекъсване на активността. Последва и известно спречкване сред министър ръководителя и еко министъра Емил Димитров - Ревизоро. Борисов подреди на Ревизоро да седне със зелените “на чай” и да им изясни нуждата от полагането на трошляк в Националния парк. Няколко дни по-късно и Димитров уточни, че строги санкции ще има.

ФрогНюз напомня още, че инспекция откри, че компанията, спечелила плана е “Юнайтед пропърти груп”. Тя печели плана при започване на 2019 година Собственик на сдружението е Христо Янков, демонстрира информация в Търговския указател. Според в. “Капитал” компанията е обвързвана с някогашния народен представител от Движение за права и свободи и водач на ДРОМ Илия Илиев.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР