За само два дни, първата и единствена люлка за приковани

...
За само два дни, първата и единствена люлка за приковани
Коментари Харесай

Потрошиха единствената люлка за деца в инвалидни колички в България

За единствено два дни, първата и единствена люлка за приковани към инвалидните си колички деца в България беше развалена два пъти. За това описа пред bTV фотографката Анна Йончева, която събра дарения за оборудването посредством своя план „ Различните деца на България”. Тя е майка на дете с увреждане.

По думите ѝ комбинираната люлката в столичния парк „ Света Троица”, която разрешава на децата в колички да играят с връстниците си, е била счупена няколко часа след откриването в събота, а по-късно – и още веднъж тази заран.

В единия случай евентуална причина са деца, които са злоупотребявали със специфичната рампа за инвалидни колички. В другия случай обаче явно става въпрос за вандализъм, осъществен от възрастен човек, тъй като са употребявани клещи, а ключалката е била усуквана неведнъж.

Първият ремонт на оборудването е бил в неделя, когато проектантът е пристигнал чак от Пловдив, с цел да поправи вредите. Тази заран пък инцидентен минувач оказал помощ на дамата дружно за закрепят счупената ръкохватка.

Йончева беше безапелационна, че няма да се откаже и ще поправя люлката толкоз пъти, колкото е нужно.

От общината оповестиха, че ще слагат камери и обозначителни табели на мястото.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР