За съмнителна покупка на недвижими имоти от страна на министъра

...
За съмнителна покупка на недвижими имоти от страна на министъра
Коментари Харесай

Антикорупционният фонд обяви за правен нонсенс твърденията на Цачева и показа документи

За съмнителна покупка на недвижими парцели от страна на министъра на правораздаването Цецка Цачева и депутата Вежди Рашидов алармираха от Антикорупционния фонд.
След изказванията на министър Цачева за “спекулативна информация на Антикорупционния фонд” за цената на придобиване на нейния парцел от компания “Артекс”, както и че има направени заплащания по прелиминарен контракт от 2017 година (както и задължения за следващи такива, които трансформират крайната цена), организацията разгласява нотариалните актове и за двете покупко-продажби - на министър Цачева и депутата Рашидов.
Заличени са само персоналните данни и подписите р разкриват от организацията.
" Твърденията на министъра на правораздаването по проблема са меко казано противоречиви и заслужават специфичен коментар:
Цената, която сме разгласили е тази, посочена в нотариалния акт от 27 юли 2018г., където се показва, че това е “ окончателната и действителна цена ”. В този документ за благосъстоятелност няма контрактувани никакви спомагателни заплащания. Дори да се одобри, че посочената в нотариалния акт е единствено за парцел в “груб строеж”, това влиза в съществено несъгласие както с оферираните цени от фирмата-строител, по този начин и с нормалните имотни цени за региона даже за този стадий на строителство.
Ако госпожа Цачева е уговорила спомагателни заплащания с Артекс, които следва да бъдат платени месеци по-късно (в края на май 2019г. по нейните лични думи), разумният въпрос е за какво това не е отразено в нотариалния акт , каквато и е нормалната процедура и както е направено от Рашидов пропъртис ЕООД (вижте приложения документ).
Припомняме и че на наш експлицитен въпрос по отношение на цената преди нашата обява не беше получен отговор .
Твърдения като “оформяне на финален нотариален акт с отразяване на всички плащания” са юридически голословни и не отговорят нито на законодателството, нито на нотариалните практики.
С въпросния нотариален акт от 27 юли е трансферирана собствеността върху жилището против сумата от 138 хиляди евро и е юридически невероятно да се подписа втори “окончателен” нотариален акт за прекачване на благосъстоятелност ", пишат още от Антикорупционния фонд.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР