За съжаление законите и правата на гражданите продължават да се

...
За съжаление законите и правата на гражданите продължават да се
Коментари Харесай

Радев: НСО са участвали във вчерашния сблъсък на плажа край Росенец


За страдание законите и правата на жителите не престават да се погазват, само че когато обществено се нарушават съществени конституционни права, това ерозира доверието в държавността. Критично значимо е институциите да поднесат истината. Това разгласи президентът Румен Радев по време на изключително изказване в Президентството, представен от БГНЕС.

„ Днес имах диалог с началника на НСО – удостоверявам, – участвалите във вчерашното събитие охранители са чиновници на НСО. Извършва се служебна инспекция по проблема със конфликти на плажа.

Отдавна заявих, че господата Делян Пеевски и Ахмед Доган не би трябвало да се охраняват от НСО, само че решенията за листата на охраняемите лица се взима от изпълнителната власт в лицето на премиера Бойко Борисов. Кого в допълнение, отвън този лист, ще охранява НСО, зависи от президента.

По закон работата на НСО се дефинира от Комисия в състав основния секретар на Министерство на вътрешните работи, ръководителят на ДАНС и ръководителят на НСО. Само подсещам, че ДАНС и Министерство на вътрешните работи са на послушание на премиера Бойко Борисов.

Миналата година събрах комисията и те препотвърдиха потребността от защита на Доган и Пеевски.

Днес имах диалог с ръководителя на НСО и му разпоредих още на следващия ден Комисията да се събере. Очаквам по закон тя да извършва функционалностите си. Редно е държавното управление, прокуратурата и локалната власт да извършат инспекция на обект „ Росенец “ и да се вземат ограничения.

Относно апелите да вляза в осъществяване на пълномощията си по отношение на НСО, подсещам, че още през 2015 година пълномощията на президента да въздейства на НСО, бяха отнети.

Ако някой не желае да управлява службата, само че ми вменява отговорност, то дано да се възстановят пълномощията ми по Закон “, добави президентът.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР