За съжаление явно още сме далеч от обявяването на края

...
За съжаление явно още сме далеч от обявяването на края
Коментари Харесай

Екатерина Захариева останал много учудена и изненадана от опашките по българо-гръцката граница

За страдание очевидно още сме надалеч от оповестяването на края на пандемията от ковид. Това е повода ограниченията в международен мащаб да отпадат толкоз постепенно. Ние тук направихме обмислен риск, след съвещания с националния щаб, и отворихме границите си за избрани страни без да се постанова карантина. България е туристическа страна и това ще спомогне за този бранш.

Това сподели в предаването "Лице в лице " по БТВ външният министър Екатерина Захариева  Екатерина Захариева Екатерина Захариева е заместител министър-председател по правосъдната промяна и министър на във връзка отпущането на противоепидемичните ограничения в Европа и Света. "Ситуацията е доста динамична и аз приканвам българите, които са решили да пътуват, да ревизират уеб страницата на Министерство на външните работи и да се осведомят какви са условията за всяка една страна. Мога да дам образец - Испания в началото разгласи, че ще отвори границите си на 15 юни, както направиха множеството страни от Европейски Съюз, само че в последна сметка това ще се случи на 21 юни.

На уеб страницата на Министерство на външните работи има безспорна всякаква информация - за карантината, какво работи и какво не в дадената страна, отворени ли са границите, изисква ли се наложителен тест за COVID-19. В момента множеството страни се отхвърлиха от такива проби. Много малко страни, измежду които и Гърция, вършат проби на инцидентен принцип на границата ", разкри вицепремиерът.

Първите дипломати от Европейски Съюз и Съединени американски щати се договориха за тясно съдействие в борбата с ковид и дезинформацията

"В момента единствената отворена сухопътна граница на Гърция е тази с България. Останах доста сюрпризирана и не чаках такива опашки на българо-гръцката граница през вчерашния ден.

Всички желаеме да се върнем към естествения метод на живот, само че най-важното е да се съблюдават ограниченията за отдалеченост, за миене на ръцете, да сме виновни и дисциплинирани.

За съветските туристи сме създали всичко допустимо. България е член на Европейски Съюз и няма по какъв начин едностранно да отменим визите за съветски жители. Това би трябвало да е общоевропейско решение. Още повече, че сега данните за болестта в Русия демонстрират, че обстановката не е добра. Пожелавам им допустимо най-бързо да спаднат новите случаи и съветските жители да могат да идват без карантина в България. Най-важният урок от тази рецесия е, че Европейски Съюз би трябвало да бъде стопански самостоятелен. ", приключи Захариева.

Захариева: Европейски Съюз би трябвало да обмисли и върне назад в Европа избрани производства
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР