За съжаление всяка година случаите на отвличане на деца зачестяват

...
За съжаление всяка година случаите на отвличане на деца зачестяват
Коментари Харесай

Изчезнала напът за училище и 5 месеца била в плен. Похищението на 8-годишната Нина

За страдание всяка година случаите на похищение на деца зачестяват и краят на такива истории не постоянно е благополучен. Въпреки това родителите, чието дете попадне в ръцете на похитителите, до последно не губят вяра, че то ще се прибере живо и крепко.

Днес ще ви разкажем за една от тези истории, когато момиче е отвлечено и държано заключено съвсем 5 месеца.

Изчезването на Нина

Родителите не видяли детето си в продължение на 149 дни, макар че непрекъснато поддържали връзка с нарушителите и незабавно били подготвени да платят откупа.

Похитителите обаче се държали доста необичайно, давайки опция на родителите сами да дефинират какъв брой коства щерка им. Бащата им предложи всичко, което има, 800 хиляди марки, в отговор на което получава хвалба от нарушителите, че по този начин високо е оценил щерка си.

Само няколко месеца по-късно банкерът Фон Галвиц осъзнава каква неточност е направил в процеса на освобождение на личното си дете.

Всичко стартира с нормалното пътешестване на момичето Нина до учебно заведение на 18 декември 1981 година в компанията на няколко деца. Учениците ходели на учебно заведение без възрастни.

Когато цялата група се събрала пред учебното заведение, Нина я нямало. Тогава децата се обадили на майка й. Тя незабавно подала сигнал в полицията за изчезналата щерка и подала сигнал за търсене.

Полицията претърсва целия регион по пътя от вкъщи до учебно заведение, а няколко часа по-късно бащата на Нина получава телефонно позвъняване от похитителите. Те пуснали запис на гласа на момичето по телефона, след което декларирали по какъв начин желаят да получат откупа.

Неуспешните опити за избавление

Фон Галвиц трябвало да дойде с трен на несъмнено място, след което, щом получи радиосигнал, да хвърли парите през прозореца. Всичко минало по проект, само че мъжът не е получил радиосигнал, защото към 100 служители на реда се били качили на влака с него.

След несполучливия опит нарушителите дават нова задача на Галвиц. Той трябвало да се качи в двуместен хеликоптер, след което да хвърли парите от него в придвижване. И този път всичко се провалило, защото похитителите забелязали полицията.

След втория неуспех сумата на откупа повишена до 1,2 милиона марки, които също трябвало да бъдат хвърлени от хеликоптер. Но въздушният превоз дошъл доста по-късно от избраното време, тъй че прехвърлянето на откупа не се състояло за трети път.

Тогава родителите на Нина разбрали, че полицията не се интересува какво ще се случи с детето им, значимото за тях е да заловят нарушителите.

Изминали три месеца от отвличането на момичето, а родителите й постоянно имали опция да чуят гласа й на запис по телефона. Да се уверят, че е жива,

Тогава Фон Галвиц взема решение да вземе нещата в свои ръце. Той първо потърсил Франц Тартароти, който работел като публицист.

Този човек към този момент се бил занимавал с сходни случаи, по тази причина се съгласил да помогне. В продължение на 2 седмици той договаря с нарушителите посредством печатно издание, употребявайки специфичен шрифт.

На 12 май той съумява да хвърли 1,5 милиона марки от влака на посоченото място, а след 2 дни момичето е намерено на автобусната спирка.

Завръщането на момичето в фамилията

Нина била цяла и изцяло здрава, както физически, по този начин и душевен. По-късно тя разказала на родителите си, че непрекъснато е била в наличието на мъж и жена. Те се грижели пълноценно за нея: хранели я, водели я до тоалетна и даже й разрешавали да рисува и да чете книги.

Имало дни, в които сядали и си играели с нея, само че най-интересното е, че тя по този начин и не видяла лицата им. Стаята, в която е била държана, е била без ток, а вместо осветяване похитителите са употребявали фенерче

Тартароти пренаписал всички номера на банкнотите, които получава в банката, а в края на годината родителите му получават една от тях по пощата. Има съмнение, че това е дело на един от похитителите, който се ядосал, че съучастниците му желали да го излъгват и е подготвен да даде информация в подмяна на пари. Този контакт обаче прекъснал без да се получи нужната информация.

Скоро по-късно деца разкрили сноп, заровен в земята в гората. В него имало няколко хиляди марки от откупа.

Приблизително по същото време четирима мъже били задържани в Турция, пробвайки се да обменят 40 000 марки от откупа. Те също настояват, че са намерили парите в същия регион. Домовете им са претърсени, само че не е намерено нищо, което да ги свързва с отвличането.

По-голямата част от парите за откупа по този начин и не излезли на повърхността, само че това не значи, че не са били изхарчени – тогава не съществували механически средства за автоматизирана инспекция на серийните номера и единственият метод да бъде видян „ парещ “ сериен номер бил в случай че банков касиер го потърси в огромен книжен том, раздаден от полицията, когато се натъкне на недоверчив депозит.

През 1990 година Германия издава нова серия банкноти  и държавните централни банки унищожили всички остарели банкноти, които получили.

По време на разпитите Нина разказала по какъв начин наподобява къщата, къде е била държана, както и какъв брой надалеч е местността. Но и тази информация не помогнала на проверяващите да открият нито мястото, нито нарушителите, тъй че казусът остава неясен и замайващ и до през днешния ден.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР