За съжаление все още няма точна и доказана стратегия, която

...
За съжаление все още няма точна и доказана стратегия, която
Коментари Харесай

Вижте някои прости навици, които увеличават риска от рак

За страдание към момента няма точна и потвърдена тактика, която да обезврежда 100% риска от развиване на недоброкачествен израстък. Но многочислени проучвания са помогнали на учените да разпознават навиците на хората, които могат да доведат до ужасни последствия.
Може би всеки знае за пушенето, само че какво ще кажете за по-малко очевидните фактори?

Любов към сладкото
Дебатът за това какъв брой нездравословна е захарта и дали е належащо да я изоставим изцяло продължава повече от десетилетие - и явно няма да отшуми дълго време. Но ето какво към този момент може да се каже с висока степен на сигурност - несъразмерната консумация на захар може да усили риска от развиване на тумори на гърдата. Мишките, които са приемали дози захар, сходни на употребяваните всекидневно в Западното полукълбо, скоро демонстрират нараснало влечение към развиване на рак на гърдата. Учените поучават да се заобикалят добавените захари, когато е допустимо, и да се употребяват „ естествени “ захари, като тези, които се съдържат в плодовете.

Избор на топли питиета
Обичате ли попарващото кафе или доста горещия чай? Помислете два пъти идващия път: Неотдавнашно мета-проучване, оповестено в International Journal of Oncology, откри, че потреблението на топли питиета усилва риска от рак на хранопровода. Систематичното раздразнение, което стените на хранопровода изпитват заради гореща течност, в последна сметка може да докара до развиването на злокачествени кафези.

Работите през нощта
Строго видяно, няма толкоз доста проучвания, изследващи връзката сред нощната работа и риска от рак, само че съвсем всички изследвания са го удостоверили. Учените считат, че цялата работа е, че сходен работен график е нездравословен за имунната система и усилва риска от развиване на инфектиране.

Пасивен метод на живот
Заседналият метод на живот предизвиква на организма същата щета като пушенето на една или две кутии цигари дневно. Работата е там, че на клетките им липсва О2: колкото по-малко се движите, толкоз по-малко той навлиза в кръвта. Активизирайте се и се пробвайте да вършиме малко извършения постоянно, в случай че работата ви включва затънал метод на живот.

Наднормено тегло
Трудно е, несъмнено, да го назовем табиет, само че наднорменото тегло също е обвързвано с нараснал риск от развиване на такива форми на рак като рак на хранопровода, панкреаса, червата, бъбреците, щитовидната жлеза и гърдата. Факт е, че непотребните мазнини предизвикат нараснало произвеждане на хормона естроген, който може да наруши естествения хормонален баланс на организма и да докара до развиване на инфектиране и тумори.

Прием на мултивитамини и хранителни добавки
Повече не е по-добре, изключително когато става въпрос за хранителни добавки. Обикновено питателните добавки и витаминните комплекси би трябвало да се употребяват за попълване на недостига на хранителни субстанции и микроелементи и да се предписват след задълбочено здравно изследване, само че на процедура доста хора сами дефинират типа и дозата - и постоянно надвишават безвредните индикатори.
Въпреки обстоятелството, че витаминните комплекси не са медикаменти, те би трябвало да се одобряват със същото внимание.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР