За съжаление в целия регион много различни сили са си

...
За съжаление в целия регион много различни сили са си
Коментари Харесай

Николай Младенов след взрива в Бейрут: Много сили са си сложили пръста в кацата мед

За страдание в целия район доста разнообразни сили са си поставили пръста в кацата мед, в случай че мога по този начин да се изразя. Надали ще намерите спор в Близкия изток, който да не излиза отвън територията на съответната страна, в която се развива. За страдание това е особено за целия район. Това съобщи пред Българска национална телевизия специфичният координатор на Организация на обединените нации за близкоизточния кротичък развой Николай Младенов след трагичния случай в Бейрут.

" Проблемите не могат да бъдат изолирани и решени единствено в една страна. Разбира се, Ливан има своите характерни провокации, свързани с политическата конструкция на страната, с контрола на оръжията от страна на държавното управление, споровете на съседите, само че тези вътрешни проблеми би трябвало да намерят своето решение и то би трябвало да дава отговор на упованията хората, които желаят функциониращи институции, функционираща стопанска система и в последна сметка успокоение, в което да живеят. Но отвън този съответен подтекст, районът като цяло не може да бъде нормализиран, в случай че гледаме всеки спор самостоятелно и изолирано от процесите, които стават в другите страни ", уточни още Николай Младенов.

" В момента се прави цялостна оценка на потребностите и зов към интернационалната общественост за подкрепяне на ливанската страна. Много страни към този момент показаха помощ, доста екипи пристигнаха на място, които работят в съгласуваност с екипите на Организация на обединените нации по търсене на оживели, по справяне с по този начин най- незабавните потребности, само че занапред се прави оценка цялостната потребност от възобновяване на Бейрут. Разбира се, всичко това идва на фона на една икономическа и политическа рецесия, която продължава повече от година и в действителност ситуацията е извънредно тежко ", съобщи българският посланик, разяснявайки гърмежа в Бейрут, който лиши доста човешки животи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР