„За съжаление в постъпилия вчера при нас регистратор от падналия

...
„За съжаление в постъпилия вчера при нас регистратор от падналия
Коментари Харесай

Тежки деформации спъват разчитането на черната кутия на МиГ-29

„ За страдание в постъпилия през вчерашния ден при нас регистратор от падналия МиГ-29 имаше нарушаване в корпуса и той беше цялостен с вода, имаше и останки от петролен артикул, който ние мислим, че е керосин. В модула имаше деформации, отсъстваше електрическия съединител и беше пресечен лентовия кабел, допълниха военните. В модула на паметта няма никакви касети, ленти, които могат да записват глас. Кабелът е нарушен и интерфейсът отсъства, тъй че в този момент няма по какъв начин информацията да бъде възобновена, допълниха военните. Целият развой на огледа на регистратора е записан на видео, с което разполагат и проверяващите. При тях към този момент е и модулът с паметта, като ще се търси подпомагане от производителя “, стана ясно по време на брифинга.

По думите на военните производителят е основал устройство, основал е хардуера, основал е процесор, който управлява записа и свалянето на информация и той единствен и в най-голяма степен може да подсигурява, че тази информация може да бъде свалена без загуба. Все още обаче не е открито кой е производителят, защото доставените регистратори в авиобазата са създадени в Русия.

Устройството се съхранява в подобаващи условия и под юрисдикцията на проверяващите. То към този момент е изпратено за предпазване в София.

Предназначението на регистратора на самолетите МиГ-29 е да съхранява информация от голям брой сензори на борда на самолета. След всеки полет информацията от регистратора се смъква и се обработва със специфичен програмен продукт, с цел да можем да преценим дали всичко е обикновено и дали можем да пуснем самолета за идващ полет, обявиха още военните.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР