За съжаление в България има много случаи, когато родители оказват

...
За съжаление в България има много случаи, когато родители оказват
Коментари Харесай

Зам.-министър: Камери в училище не трябва да има

За страдание в България има доста случаи, когато родители оказват принуждение или не поставят грижи са личните си деца. През последната година обществените служащи, учителите и служителите на реда, издирващи отпадналите от просветителната система възпитаници, са намерили 156 деца в риск, като 44 от тях са изведени от фамилиите им, заяви пред NOVA заместник-министърът на образованието Деница Сачева.

Социалните влизат в дома на потърпевшите близначета от Пловдив

След тормоз на деца в детска градина: Човек с две лица

Сестра в детска градина: Отвратително говедо!

Тя разяснява и случая, при който майка държи трите си деца, на 13, 14 и 18 година, затворени в една стая и не ги пуска нито да играят с връстниците си, нито да посещават учебно заведение. Според Сачева дейностите на тази жена са освен противозаконни, само че и противоконституционни.

"Минималното, което може да се направи, е родителите да бъдат глобени”, разясни зам.-министърът на образованието

В рамките на акцията за връщане на децата назад в учебно заведение са обходени над 185 хиляди адреса в България, уточни Сачева. Обратно в клас са върнати над 17 хиляди възпитаници.

„ Камери в учебно заведение не би трябвало да има, тъй като те не оказват помощ за решение на значителния проблем. Това няма да даде предварителна защита от насилието по отношение на децата, а и по отношение на учителите. С камерите единствено ще констатираме”, счита заместник-министърът на образованието.

„ В момента върви развой на обругаване на учителската специалност, който е безусловно недопустим. Виждате, че проблемите са доста съществени. Не може да чакаме от един преподавател да се оправи с всички тези обществени драми, които виждаме в обществото ", добави тя.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР