За съжаление, това е нивото на политическия дебат. Това заяви

...
За съжаление, това е нивото на политическия дебат. Това заяви
Коментари Харесай

Румяна Коларова за Гешев: Това е нивото на политическия дебат

„ За страдание, това е равнището на политическия спор ”. Това съобщи политологът и социолог Румяна Коларова в предаването „ Денят онлайн ” по Нова нюз.

По мотив думите на основния прокурор Иван Гешев от по-рано денем, че му е бил обещаван посланически пост, Коларова сподели: „ Не знам кой какво е обещавал на Гешев, само че сходно заричане - Румен Радев да назначи човек като Гешев като дипломат, би означавало неуспех на целия престиж на президента ”.

Другият събеседник в студиото – политологът Петър Чолаков има чувството, че Гешев е откровен, когато споделя, че е очаквал с него да бъде реализирана избрана сделка, с цел да не приказва, както и че той се готви за подобен сюжет.

„ Ситуацията е непредвидима. Не знам защо се е готвел Гешев, само че има процес на събитията, която никой не може да планува ”, сподели Коларова. Според нея „ ледът се пука… това значи, че идва пролетта ”. „ Гешев се причисли към обединението анти-Борисов с вяра, че това може да му завоюва някакъв тип благосклонности. Той нападна Борисов, тъй като той е най-атакувания човек сега.

Чолаков изясни, че настояването на оставката на Гешев е от години, а едвам в този момент по малък мотив (присъствието на един специалист на място на разследването) му се желае оставката. Според него обществена загадка е, че основният прокурор бе „ конфигуриран ” на мястото си от ГЕРБ и Движение за права и свободи. Той позволява, че опита за атентат против Гешев е действителен и задачата може да е била той да не приказва за избрани неща. „ Правителство, може би няма да има, тъй като Българска социалистическа партия се дръпнаха, ПП-ДБ – в случай че нещо щеше да се случи, до момента трябваше да е станало и от тук насетне е въпросът какво става с българската прокуратура ”, сподели Чолаков.

Коларова посочи, че няма по какъв начин Народното събрание да реши обстановката в прокуратурата. 

Чолаков счита, че вървим към нови парламентарни избори през месец юли. Коларова е уверена, че ГЕРБ ще показват състав на кабинет и ще се стремят към държавно управление. „ Единствения вероятен вид е държавно управление на малцинството, кой ще носи отговорността, в случай че не бъде образувано държавно управление е различен въпрос ”, изясни тя и добави, че Мария Габриел е идващото потомство в ГЕРБ.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР