За съжаление, териториалните планове, които са изпратени на Европейската комисия

...
За съжаление, териториалните планове, които са изпратени на Европейската комисия
Коментари Харесай

Илияна Йотова: Териториалните планове не отговарят на Механизма за солидарен преход

За страдание, териториалните проекти, които са изпратени на Европейската комисия не дават отговор на Механизма за взаимен преход. Това сподели пред публицисти вицепрезидентът Илияна Йотова преди откриването на националната научна конференция „ Отец Неофит Рилски – нематериалност, култура, просвета “ в Югозападния университет „ Неофит Рилски “ в Благоевград, във връзка подготвяния вот на съмнение към държавното управление за политиката в бранш „ Енергетика “.

 

„ Не дават отговор, тъй като с огромни букви в този механизъм, който беше признат 2020 година, беше записано, че в плавния преход, който ще бъде подкрепят с много съществени финансови средства от страна на Европейския съюз, нито един служащ и нито един район, забележете, няма да бъде зарязан “, съобщи Йотова и добави, че явно проектите, които България изпрати, не дават отговор на това най-важно изискване. 

 

„ Дали ще има избор на съмнение или не, това вземат решение сътрудниците в Народното събрание “, разяснява вицепрезидентът и посочи, че не е имала опция да се запознае с претекстовете за внасянето на избор на съмнение. „ Но евентуално ще има такава полемика, която ще приключи с гласоподаване, такава каквато е процедурата “, сподели Илияна Йотова и обърна внимание, че за нея по-голям въпрос от вота на съмнение е това до каква степен и по какъв начин страната ще успее да помогне на българските енергетици и миньори. „ Смятам, че това е наша обща отговорност “, посочи вицепрезидентът.

 

Източник Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР