За съжаление става много горещо септември месец, но не само

...
За съжаление става много горещо септември месец, но не само
Коментари Харесай

Милен Керемедчиев: Заради Брекзит Европа губи позиции на световната сцена

За страдание става доста горещо септември месец, само че освен за английските депутати и премиера Борис Джонсън, а и за европейските депутати, които също още веднъж ще би трябвало да дебатират всички тези договаряния за Брекзит, които започнаха преди 3 години. Това разяснява пред БНР някогашния заместител външен министър Милен Керемедчиев.
Така че борбата, която започва в Лондон, ще се придвижи сигурно в средата на месеца в Европа и тази болест, която потегли няма прекъсване “, сподели той.

Според Керемедчиев Джонсън се стреми към Брекзит непременно и без да има договаряния: „ Т.е. той прави всичко допустимо да бъде единственият, който слага изискванията за Брекзит и да омаловажи и минимизира всички опозиционни и инакомислещи както във Англия, по този начин и в Европа “.

„ Борис Джонсън направи неточност с настояването си кралицата да замрази работата на Народното събрание за повече от месец, защото за последните 3 години диспути английският парламент беше много разлъчен в мнението си и гласуваше много разнопосочно разнообразни оферти на предшественичката Тереза Мей “, означи Милен Керемедчиев и добави, че в този момент Джонсън е съумял да концентрира опозицията и в личната си Консервативна партия и в опозиционните политически сили.

Предсрочни избори през октомври – няколко седмици преди датата за Брекзит – 31 октомври, ще доведат до още по-голяма политическа рецесия и е доста евентуално в идващия парламент да влязат освен торите, лейбъристите и либералдемократите, само че и партията на Найджъл Фарадж „ Брекзит “. „ В подобен случай обстановката за поддръжниците на оставането в Европейски Съюз ще стане още по-тежка “, сподели дипломатът.

Според него сега Европа е съсредоточена върху тематиката за Брекзит и пропуща значими и съществени интернационалните събития, които се случват на международната сцена и по този метод отслабва ролята си в света.

Керемедчиев акцентира, че триумф за Джонсън би било „ издърпването “ на гласоподаватели, които са последователи на корав Брекзит и на партията на Фарадж.

„ Ако има нов референдум, нещата ще са на кантар – не е ясно дали последователите на оставането биха спечелили. А даже и да завоюват, на предходния надвиха искащите да изоставен и Европейски Съюз и резултатът би бил едно на едно “, сподели Милен Керемедчиев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР