За съжаление съм сигурна, че скандалите отдавна са подготвени, отлежават

...
За съжаление съм сигурна, че скандалите отдавна са подготвени, отлежават
Коментари Харесай

Политически психолог: Цветанов трябва леко да се оттегли от първите редици

За страдание съм сигурна, че свадите от дълго време са готови, отлежават и чакат момента да бъдат извадени. Знае се, че този скандал е бил прочут на група хора преди 6 месеца, а се вади сега. С него бяха ударени четирима души едновременно. Това сподели в предаването "Офанзива " по Канал 3 политическият психолог проф. доктор Антоанета Христова.

Това, което е очевидно, са източниците на абсурда - те са свързани с финансиране от "Америка за България ", източници и публицисти се припознават като "Демократична България " и "Да, България ". На незадълбочено равнище играе тази тематична десница - това е най-видимо. Почти несъмнено е, че те 100% имат една добра връзка с фактори в Българска социалистическа партия. Отделно, че някъде в кръговете на ГЕРБ има лобита на един или различен водач в самата политическа партия. Има накъде да разсъждаваме като хипотези, само че е истината, че видимостта сочи дребните десни партии. Между другото те имат интерес от това: в рецесия са, Съюз на демократичните сили отива към ГЕРБ, по този начин изпуснаха признака си, понижават се процентите, които биха ги подкрепили на европейски избори. Това не е рецесия, това е неспокойствие, което те пробват да овладеят, проучва проф. Христова, като заключи, че от този скандал сега губят всички политици.

Тя уточни разликата сред реакциите на ГЕРБ и Българска социалистическа партия при сходни проблеми в хора от партийните редици. Това, по което ГЕРБ се разграничава от Българска социалистическа партия, е че когато има рецесия, има проблем в публичните настроения за съответен човек от ГЕРБ, той е изтеглян от обществената сцена. Стана няколко пъти и мога да кажа, че това като тактичност на Борисов, поддържа ГЕРБ на равнище, което Българска социалистическа партия не може да доближи като рейтинг, счита Антоанета Христова.

Много по-особен, съгласно нея, е казусът с Цветан Цветанов, чието вероятно евакуиране може да аргументи мощен вътрешен стрес в ГЕРБ. Стигаме до Цветан Цветанов, занаятчия на предизборни акции, който за ГЕРБ е същински джакпот за организирането изобщо на избори. Той владее системата, структурите доста елементарно го разпознават и в случай че той бъде изтеглен, може да се получи мощен вътрешен стрес. За мен вярното решение е лекото отдръпване на Цветанов от първите редици, само че не мога да кажа тъкмо по какъв начин. По никакъв метод политическата партия не би трябвало да се лиши от неговия потенциал и подготвеност, само че може би би трябвало да бъде подложен в позиция, която да не нервира, допусна проф. Христова, която не предвижда вътрешни междуособици в дисциплинирана партия като ГЕРБ с явен водач като Бойко Борисов.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР