За съжаление през тези 100 дни малко се занимавахме с

...
За съжаление през тези 100 дни малко се занимавахме с
Коментари Харесай

Правителството Борисов 3 няма да изкара дълго, смята Стойнев

" За страдание през тези 100 дни малко се занимавахме с политика. " Тази оценка направи Драгомир Стойнев от Българска социалистическа партия за България в ефира на bTV.

Оценката е във връзка първите 100 дни от мандата на третото държавно управление на Бойко Борисов. Стойнев засяга, че през това време обществото е било ангажирано с лобизъм, със кавги, с корупционни схеми като НДК, " Суджук-гейт ", " Перник-гейт ".

Стойнев посочи, че представянето на управническата стратегия през лятото, показвала, че то " няма визия и хрумвания по какъв начин да ръководи страната ".

На положителната вест за нарастването на учителските заплати, Стойнев опълчи обещанието за повече сигурност от страна на държавното управление и обещанието за 300 лева пенсия, което също се е оказало на вятъра. Стойнев упрекна политиците от ГЕРБ за хаоса в системата на образованието, опазването на здравето и сигурността.

 До 2021 година учителската заплата 1600 лева, дава обещание просветителният министър
До 2021 година учителската заплата 1600 лева, дава обещание просветителният министър

Около 20% от децата на входа на просветителната система не владеят български

" Това е хубава стъпка за увеличение на заплатите, само че това няма да усъвършенства успеваемостта на системата. Там трябват дълбоки промени ", установи още Стойнев по отношение на учителските заплати. Той бе безапелационен, че липсва визията за това какво тъкмо би трябвало да се случи. Така всякога, когато трябвало да се случи промяна държавното управление на ГЕРБ подавало оставка и предвижда, че и настоящето държавно управление на Борисов няма да изкара дълго.

" Когато Българска социалистическа партия е управлявало постоянно са се увеличавали заплатите ", напомни Стойнев.

 ГЕРБ упрекнаха социалистите, че си измислят кавги
ГЕРБ упрекнаха социалистите, че си измислят кавги

" Крадецът вика дръжте крадеца " е главен прийом на Българска социалистическа партия, изясняват гербаджии

" Това, което се случи в Перник е въплъщение на ръководството на ГЕРБ - скица от кмет от ГЕРБ, ръководител на комисията по обучение от ГЕРБ, разпределят общински запас ", уточни Стойнев.

На въпрос за какво общинските съветници на Българска социалистическа партия не са дали своят вот срещу това решение за частната детска градина в Перник, Стойнев отговори: " Разбира се, че имаме укор към нашите общински съветници, само че в последна сметка те не са подкрепили това решение ". Стойнев бе безапелационен, че свадите щели да продължат с наближаването на локалните избори. " Следващият скандал ще бъде саниране гейт, тъй като ще стартира да пада изолацията, когато наближат и локалните избори ", уточни Стойнев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР