За съжаление поводът, по който се събираме не е приятен.

...
За съжаление поводът, по който се събираме не е приятен.
Коментари Харесай

Недопустимо е хората, упражняващи най-хуманната професия, да стават жертви на агресия

За страдание мотивът, по който се събираме не е прелестен. Зачестяват фрапиращите случаи на експанзия над медици. Не може единствено обществото да разчита на нас. То би трябвало да се погрижи за нас, с цел да ни има. Това стана ясно по време на кръгла маса, проведена от Българската асоциация на експертите по здравни грижи във връзка старта на Националната акция за предварителна защита на експанзията против медицински експерти, до момента в който извършват професионалните си отговорности. Кампанията е под надпис "Призвани сме да лекуваме, а не да водиме война ", съобщи кореспондент на Novini.bg.

Насилието над медици се трансформира в традиция. Пациентът счита, че тревогата е опрощение за насилието над лекари. Ние сме призвани да оказваме помощ, даже в случай че от време на време сме изнервени, показват от асоциацията на експертите по здравни грижи.

„ Недопустимо е хората, които се грижат за нашето здраве, да стават жертва на призванието си и да би трябвало да пазят живота си. Недопустимо е хората, упражняващи най-хуманната специалност да стават жертви на експанзия. Това съобщи доктор Нели Нешева от БЛС. Тя цитира данни, съгласно които наказаните нападатели над медици приблизително са по-малко от 5 на година.

„ Нападенията за интервала от три години са стотици. През 2014 г - 347, 2015 година - 28, 2016 година - 25 (първите шест месеца). Осъдени през 2014 година са 1, за 2015 година - 1, за 2016 година - 0. След последният случай в Горна Оряховица, беше наложена санкция от 1000 лв. и липса на присъда, поради разкайване и липса на предходни прегрешения. Резултатът е - продължаващи набези. Задаваме си въпроса докога ще сме жертви, питат се лекари.

В тази връзка БЛС възобновява акцията си "Пребори гнева ".

Те упорстват за бързи производства и съответни санкции, отбрана на медиците на ратните им места. Лекарите считат, че обстановката може да се усъвършенства с предварителна защита. Нужно е да се изяснява, че експертите по здравни грижи би трябвало да бъдат почита ни. На този декор рецесията с дефицит на лекари се задълбочава.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР