За съжаление основният стълб на здравеопазването у нас - доболничната

...
За съжаление основният стълб на здравеопазването у нас - доболничната
Коментари Харесай

Доц. Мангъров: Личните лекари от страх излязоха от играта и болниците преляха

" За страдание главният дирек на опазването на здравето у нас - доболничната помощ, рухна. Личните лекари от боязън излязоха от играта и лечебните заведения преляха ". Това сподели в Пловдив доцент Атанас Мангъров, който взе участие в полемика за по покана на партия АБВ, съобщи.
" Когато в този момент някой има признаци, никой не желае да го преглежда. Казват му – иди си направи тест. Положителният си остава сам-самичък у дома и единственият метод да се лекува е да влезе в болница, тъй като с джипито си контактува единствено по телефона ", уточни Мангъров.
 Доц. Мангъров държи на своето: Всеки ден вървя в Коронавирус отделението. Да се снимам ли би трябвало? Доц. Мангъров държи на своето: Всеки ден вървя в Коронавирус отделението. Да се снимам ли би трябвало?
Началникът на Детското поделение в столичната Инфекциозна болница - доцент Атанас Мангъров, продължава да твърди, че е влизал в COVID-сек...
Според него вирусът не е изкуствено основан. По думите му от време на време през няколко години в човешката популация навлизат сходни инфекции. " 80% карат Коронавирус без признаци, 15 на 100 имат, а единствено 4-5 % са за хоспитализация ", акцентира Мангъров. Той добави, че вирусът не е рисков за млади, здрави и мощни хора, както и за децата. Но е доста сериозна опасност за хора в преклонна възраст с съпътстващи болести. " Тази група би трябвало да се пази, само че не да се затваря, а да им се изяснява, да се приказва. Пълната изолираност за тях ще е пагубна, тъй като имат потребност от другарство. За възрастни с хронични здравословни проблеми, които обаче са следени, вирусът не е рисков ", сподели още инфекционистът.
Той уточни, че сега в света се ползват 2 метода за битка против пандемията. Първият е с уединяване на болните по домовете, а здравите вървят на работа и на учебно заведение. Вторият е китайският - със затваряне на градове и области. " Тогава стопанската система отива на кино. В момента, в който ограниченията се разхлабят, цялата история се повтаря ", съобщи Мангъров. Според него най-адекватни били ограниченията в Швеция и Беларус. В първата страна с 10-11 милиона население са умряли към 5000 души на междинна възраст над 85 година Сега в Швеция се следил най-нисък брой инфектирани и умряли.
Според доцент Атанас Мангъров всеобщото тестване у нас в този момент нямало смисъл. Трябвало да се направи още през март, при започване на пандемията. " Сега колкото повече проби се вършат, толкоз повече инфектирани ще има ", добави той. И акцентира, че става въпрос за инфектирани, болшинството от които са без признаци. Болните от вируса у нас по думите му били няколстотин души в лечебните заведения. Лечението с антибиотик по думите му било все едно да си гипсираш крайници, преди да го счупиш. Мангъров счита, че сега би трябвало да се прави проучване за антитела, с цел да се откри какъв % от популацията е прекарал инфекцията, и да се създадат прогнози. " Напълно безсмислено е да се затварят учебни заведения и вузове. Усилията да се съсредоточат към хората, които са рискови ", предложи той. И добави, че " най-затворените и маскирани страни " в този момент били в челото на черната ранглиста.
" Ако продължаваме сляпо да им подражаваме, можем още по-силно да се гръмнем в крайници ", сподели Мангъров. Той изрази подозрения и по отношение на компетентността на членовете в националния действен щаб.
 Не, Мангъров не е влизал в COVID-сектора, оповестиха от Инфекциозна болница Не, Мангъров не е влизал в COVID-сектора, оповестиха от Инфекциозна болница
" Доц. Атанас Мангъров, шеф на Детското поделение на Инфекциозна болница в София, не е влизал в COVID-сектора на лечебното заведени...
В Пловдив инфекционистът бе по покана на АБВ, само че посочи, че идвал като доктор, а не по партийни пристрастия. Председателят на партията Румен Петков сложи въпроса за какво няма информация какъв брой аутопсии са направени, с цел да се видело каква е повода за гибелта.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР