За съжаление още месец и малко след като влезе новият

...
За съжаление още месец и малко след като влезе новият
Коментари Харесай

Никола Стоянов: Ел Би Булгарикум внася мляко от новорегистрирана унгарска фирма и й плаща авансово

" За страдание още месец и малко откакто влезе новият Съвет на шефовете в " Ел Би Булгарикум ", се появиха публични сигнали за качеството на доставяното мляко от чужбина, от доста километри. След влизането на новият съвет, стартира да се внася мляко от унгарска компания, която е записана единствено няколко дни по-рано. А парите са се плащали предплатено ". Това разяснява пред БТВ служебният министър на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов във връзка уволняването на изпълнителния шеф на в " Ел Би Булгарикум ".

" За мен беше значимо да има състезания за всички сдружения. Такива са провеждани на всички места, а аз съм дал безспорна оперативна независимост, само че това не значи липса на надзор ", уточни още той.

" Получих сигнали от чиновници в " Ел Би ", които от 40-50 години са в индустриалната база във Видин, че млякото е със занижено качество ", съобщи служебният министър.

Николай Маринов споделя, че той е бил пристискан от служебния министър да внася прясно и изсъхнало мляко от Унгария на повишени цени. Бившият към този момент шеф на сдружението твърди, че министър Стоянов го е извикал в кабинета си и му е споделил, че ще му изпратят оферта. Веднага след този диалог Маринов намерил офертата в своя кабинет. В нея вносното мляко било с масленост 3,5% в случай, че нашата норма е 3,6%. По думите на някогашния шеф посочената цена била 1,45 лв., а ние купуваме от Видин за 1,15 и за 1,30 лв.. Върху него имало напън да приключи контракти с български компании.

Служебният министър Стоянов отхвърли тези изказвания и съобщи, че един единствен път е виждал Маринов, и то по негова самодейност. Министърът го попитал за сигналите, които към този момент имал, а някогашният изпълнителен шеф на сдружението не ги е отхвърлил, само че се оправдал с решения на Съвета на шефовете.

По думите на министър Стоянов Николай Маринов по-късно му се обадил с молба да спре инспекция, която Държавната консолидационна компания почнала.

" Той тогава реши, че по различен метод ще се избавя и ще става медиен воин. Търсеше метод по какъв начин да се измъкне. Вчера ми се обади, с цел да ми каже, че е уволнен и да ме попита дали би трябвало да напусне кабинета ", уточни Никола Стоянов.

" Аз нямам подозрения за качеството на млякото. Знам, че е било неприятно, на 5-6 дни, към този момент губело свойство ", добави още той.

Според него са купувани и коли на повишени цени. Решенията за тях били взети още на първия съвет на шефовете.

" Имам отчет, че цените са били повишени с 20%, не е имало формален вносител или дилър. За тях са дадени над 800 000 лв. от компания с най-малък оборот през годината ", уточни служебният министър.

Той счита, че въвеждането на таван на цените е неработещ вид. Това щяло да докара до липса на артикули, а по-късно нов скок в цените.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР