За съжаление още месец и малко след като влезе новият

...
За съжаление още месец и малко след като влезе новият
Коментари Харесай

Министър Стоянов: Ел Би Булгарикум внася мляко от новорегистрирана унгарска фирма и ѝ плаща авансово

" За страдание още месец и малко откакто влезе новият Съвет на шефовете в   " Ел Би Булгарикум ", се появиха публични сигнали за качеството на доставяното мляко от чужбина, от доста километри. След влизането на новият съвет, стартира да се внася мляко от унгарска компания, която е записана единствено няколко дни по-рано. А парите са се плащали предплатено “.
Това разяснява пред bTV служебният министър на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов във връзка уволняването на изпълнителния шеф на в   " Ел Би Булгарикум ".

„ За мен беше значимо да има състезания за всички сдружения. Такива са провеждани на всички места, а аз съм дал безспорна оперативна независимост, само че това не значи липса на надзор ", уточни още той.
„ Получих сигнали от чиновници в „ Ел Би “, които от 40-50 години са в индустриалната база във Видин, че млякото е със занижено качество “, съобщи служебният министър.
Николай Маринов споделя, че той е бил пристискан от служебния министър да внася прясно и изсъхнало мляко от Унгария на повишени цени. Бившият към този момент шеф на сдружението твърди, че министър Стоянов го е извикал в кабинета си и му е споделил, че ще му изпратят оферта. Веднага след този диалог Маринов намерил офертата в своя кабинет. В нея вносното мляко било с масленост 3,5% в случай, че нашата норма е 3,6%. По думите на някогашния шеф посочената цена била 1,45 лв., а ние купуваме от Видин за 1,15 и за 1,30 лв.. Върху него имало напън да приключи контракти с български компании.

Служебният министър Стоянов отхвърли тези изказвания и съобщи, че един единствен път е виждал Маринов, и то по негова самодейност. Министърът го попитал за сигналите, които към този момент имал, а някогашният изпълнителен шеф на сдружението не ги е отхвърлил, само че се оправдал с решения на Съвета на шефовете. 
По думите на министър Стоянов Николай Маринов по-късно му се обадил с молба да спре инспекция, която Държавната консолидационна компания почнала. 
" Той тогава реши, че по различен метод ще се избавя и ще става медиен воин. Търсеше метод по какъв начин да се измъкне ", уточни Никола Стоянов.
 
22 Фев 2023280022 Фев 202314122 Фев 202322622 Фев 202315022 Фев 202371122 Фев 20231434КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани18 Фев 20231137007 Фев 2023153920 Фев 2023311518 Фев 20231018
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР